KATSOMASI RESEPTIT

Muovipussin käyttö ja paahdetut paprikat

Hei. Kun tulikuumat paprikat pitäisi laittaa muovipussiin hikoilemaan kuoren poistoa varten, minua epäilyttää epäterveelliset, muovista paprikaan irtoavat aineet. Haluaisin tietää, millaista muovipussia pitäisi käyttää paahdettujen paprikoiden valmistuksessa? Maun omassa reseptissä asiasta ei ole mainintaa. Ei varmaankaan ole samantekevää, millaisesta muovista pussi on valmistettu?

Hilkka J-P

ps. Kiitos ihanasta lehdestä

Hilkka Juhola-Puha , 17.08.2017
Hilkka Juhola-Puha
kysyi 17.08.2017

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Hilkka!

  Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Omat tiedot loppuivat, joten tiedustelin asiaa Minigrip-pussien valmistajalta. Claudia Kalinin vastaus alla:

  "EU säädösten mukaisten migraatiotestien perusteella Amer- ja Minigrip -pussien maksimi lyhytaikainen käyttölämpötila on 100 C.
  Testeissä mitataan mahdollisesti siirtyviä (migratoituvia) aineita muovimateriaalista pakattuun ruokaan tiettyjen testiaineiden kanssa eri lämpötiloissa. Minigrip- ja Amergrip-pussit ovat valmistettu matalantiheyden polyeteeni (LDPE) muovista. LDPE tuotteille soveltuvat testiolosuhteet ovat joko;

  • määräämätön aika maksimissaan 40 asteessa,
  • 2 tuntia max. 70 asteessa tai
  • 15 min max. 100 asteessa.

  Eli tämän perusteella paprikat voi laittaa Amer-/ Minigrip-pussiin, sillä kuuma paprika tuskin on kuitenkaan aivan sata-asteinen. Ja sadassakin asteessa pussi voi olla tosiaan tuon 15 minuuttia."

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset