KATSOMASI RESEPTIT

miten pizzasta kotiuunissa rapea?

Kiertoilma/tavallinen uuni...kuinka saadaan kotona pizzaan rapea pohja? Minkälaisella tasolla/pannulla, millä lämmöllä, kuinka kauan ja millä uunin korkeudella?
Onko vinkkejä?

kotikissa , 04.12.2016
kotikissa
kysyi 04.12.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei,

  kiitos kysymyksestäsi! Monia niksejä varmasti tähän on, mutta jaan tähän omani.

  Tyhjä pelti kannattaa kuumentaa uunissa ennen paistamisen aloittamista. Laita siis pelti sellaisenaan uuniin, ja säädä uuni kuumenemaan haluamaasi lämpötilaan. Tee sillä aikaa pizza leivinpaperin päälle paistovalmiiksi.

  Vetäise sitten pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Pelti tekee pohjalle saman kuin kuuma kivialusta, eli paistuminen alkaa saman tien.

  Pizza kannattaa paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa. Jos pizza on ohut, 250 astetta on usein hyvä lämpötila. 225 taas on parempi, jos taikinassa on paljon täytettä tai pohja on paksumpi. Näin pizzaa voi paistaa hieman kauemmin.

  Keskitaso on paistamiseen hyvä, koska siinä sekä pohja paistuu että juusto paahtuu herkulliseksi. Jos paistat liian lähellä uunin alavastuksia, saat rapean pohjan mutta pinta voi jäädä valjuksi. Korkeassa lämpötilassa on erityisen tärkeää, ettei pizza paistu liian ylhäällä tai alhaalla, jolloin kärähtämisriski on suuri.

  Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa sinulle! Tässä myös mainio pizzapohjaohje. jos innostut kokeilemaan :)
  http://www.maku.fi/reseptit/yon-yli-kohotettava-pizzataikina

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset