KATSOMASI RESEPTIT

Miten ka­nas­ta/­broi­le­ris­ta pehmeää ja mehevää?

Kiinalaisissa ja thaimaalaisissa ravintoloissa kanaruuissa (curryt, keitot, kastikkeet) kananpalaset ovat yleensä ihanan pehmeitä ja herkullisia. Omassa keittiössä käyttämäni broilerisuikaleet kuitenkin aina menevät vähän koviksi, vaikka en ylikypsennäkään niitä. Mikä on ravintoloiden salaisuus saada kana niin herkulliset kanat? Esimerkkinä viikonloppuna syömäni hapanimelä kana kiinalaisessa ravintolassa: siinä olevat kananpalaset olivat rasvaisen pehmeitä ja suussasulavia. Sellaista tahtoisin toteuttaa itsekin! :)

Ritapauliina , 30.10.2011
Miten ja miksi
Ritapauliina
kysyi 30.10.2011

Kommentit (4)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 05.12.2011

  Kotikokkiman

  Olen kuullut, että thaimaalaisen "pehmeän" kanan salaisuus on esikeittäminen suokasoodavedessä?

  • 05.12.2011

   Vierailija

   Kiinalainen ystävättäreni sekoittaa kananpaloihin (maissi)tärkkelystä ja vielä marinoi niitä lorauksessa soijaa ja viiniä (esim sherryä). Sitten nopea wokkaus kuumassa öljyssä ja kananpaloista tulee pehmeitä. Sitkostuminen johtuu varmaan siitä, että lihasta valuvat kaikki nesteet ulos ja jäljelle jää vain kudokset.

   Luomubroilerin liha muuten on aivan erilaista kuin tehotuotetun broilerin liha. Itse pidän luomubroilerin vähän napakammasta lihasta, jossa on myös makua enemmän.

   • 08.12.2011

    Vierailija

    kokeile jugurttimarinadia, ohjeita löytyy googlettamalla

    • Hei!
     Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Keskustelimme aiheesta täällä toimituksessa. Kanan/broilerinlihan pehmeys voi aasialaisissa ravintoloissa olla monen asian summa. Ravintoloissa saatetaan käyttää eri lintulajikkeita raaka-aineina, kuin mitä meiltä Suomessa kaupoissa myydään. Lisäksi kiinalaisen (ja thaimaalaisen) ruoanvalmistuksen metodit ovat erilaiset. Kana saattaa olla keitettyä, mikä tekee lihan pehmeäksi. Broilerin saa pehmeäksi keittämällä kokonainen lintu tai kypsentämällä se miedossa uuninlämmössä. Nahkan alla liha pysyy mureana ja pehmeänä. Lisäksi aasialaisessa ruoanvalmistuksessa käytetään eri raaka-aineita kuin meillä Suomessa. Ananas ja ananasmehu on yksi raaka-aine, jonka entsyymit hajottavat tehokkaasti sidekudosta ja tekevät samalla lihan pehmeämmäksi. Tässä muutamia mietteitä asiasta. Kommentoikaa ihmeessä kaikki asiaa! Yhdessä löydämme vielä yksityiskohtaisemmat selitykset asialle.

     Vastaa

     Uusimmat kysymykset