Mitä eturuoaksi?

Aion tarjota hyville ystäville pääruoaksi karitsan paahtopaistia sienirisoton kanssa, sienenä suppilovahverot. Jälkiruoaksi ajattelin creme brulètä. Mikä olisi sopiva alkuruoka? Graavi kala ei tässä tapauksessa tule kysymykseen.

- Gunnel

Vastaus:

Hei Gunnel!
Kiitos viestistäsi. Karitsan paahtopaisti ja suppilovahverorisotto kuulostavat tosi herkullisilta. Itsellenikin tuli mieleeni ansimmäisenä kalaisa alkuruoka. Mutta jos kala ei sovi, niin ehdottaisin jotakin keittoa tai salaattia. Alkuruoka saa olla raikas ja kevyt, koska pääruoka on ruokaisa ja jälkiruokakin kuitenkin kermainen. Mitä sanoisit hernesosekeitosta alkuruokana? Arkistostamme löytyy aivan ihana itämainen versio ja myös Henri Alénin oma versio (linkit löydät tuosta alta). Laitoin muutaman salaatin ohjeen myös vinkiksi. Toki keväällä alkuruokana voisi tarjota myös parsaa keittona tai hollandaisekastikkeen kera. Toivottavasti löydät ehdotuksista itsellesi ja vieraillesi sopivan.
Herkullisia ruokailuhetkiä!

- Uura

    Kommentoi