KATSOMASI RESEPTIT

Miksi ruokakerma herottuu uunissa?

Käyttäisin aina mielelläni ruokakermaa tehdessäni esim. lohi- tai kinkkukiusausta. Olen jo pitkäään miettinyt missä on vika, kun ruokakerma herottuu uunissa ts. kermasta tulee kokkareista ja vuoan pohjaan jää vesi. Viimeksi käytin maustettua ruokakermaa "kolme sipulia" kinkkukiusauksessa. Maku oli tosi hyvä, mutta ulkonäkö ei ole ruokahalua herättävä. Olen kokeillut sekä 15 että 10 rasvaprosenttia sisältäviä ruokakermoja. Oikea kerma imeytyy hyvin perunoihin. Miten herottumisen voi estää?

Satu-Marja , 24.10.2010
Miten ja miksi
Satu-Marja
kysyi 24.10.2010

Kommentit (3)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 03.11.2010

  Uura, Maku.fi

  Joskus sitruunan tai muun happaman raaka-aineen lisäys saattaa juoksettaa kerman rakeiseksi. Onko muilla kokemuksia asiasta?

  • 27.02.2011

   Vierailija

   Tähän on yllättävän helppo vastaus. Liika sitrushedelmä (kuten sitruuna) aiheuttaa suurissa määrissä heroittumisen. Kokeile ihan aitoa kermaa, älä kaupan myymiä ihmekermoja. Niissä on haitta-aineita enemmän kuin uskotkaan ja voit aina jatkaa aidon kerman vedellä tai maidolla tai käyttää voita seka jauhoja jos tarvitset suurustusta mutta pelkäät annoksen olevan epäterveellinen. Suurin vitsi on ns paksu kerma mutta vähemmän rasvaa vain 6%... todellisuudessa tärkittyä kevytkermaa.

   • Valion kuluttajapalvelu vastaa tähän:

    Pahoittelemme, että Valio maustettu ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon -kerma on heroittunut kiusausta valmistettaessa. Koekeittiöllämme on kokeiltu kahdella eri maustetulla ruokakermalla kiusauksen valmistusta oheisen ohjeen mukaan ja ohessa kotitalousopettajamme tulos kokeilusta.

    Kinkkukiusaus1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta75 g kinkkua pieninä kuutioina1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme juustoa / Kolme sipuliaKaada peruna-sipulisekoitus uunivuokaan. Lisää kinkkukuutiot. Kaada päälle ruokakerma. Paista 225 asteessa 1 tunti.Kumpikin oli rakenteeltaan ja maultaan todella hyviä. Irtokermaa ei ollut lainkaan vuoan pohjalla kummassakaan eikä kerma ollut herottunut.

    On hyvin vaikea sanoa mistä kerman heroittuminen on johtunut kiusausta tehdessä.

    Tässä hyvä ohje, jota noudattamalla lopputulos on herkullinen.

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset