KATSOMASI RESEPTIT

Miksi Pähkinä-suklaa­juus­to­kak­ku meni pilalle?

Tein Pähkinä-suklaajuustokakun Maku-lehdestä (6/2013). Tein kakun tasan ohjeen mukaan. Ja uunista ottamisen jälkeen kakku haisi ihan pilaantuneelle. Laitin kakun jäähtymisen jälkeen jääkaappiin maustumaan. Seuraavana päivänä otin sen pois ja huomasin, että kakku haisee pilaantuneelle. Myös maku oli aivan kamala.
Luulenpa, että tämän pilaantumisen aiheutti digestive-keksit. Ne eivät ehkä sovi uuniin pantavaksi. Toivottavasti korjaatte ohjeen, koska moni kotikokki on varmasti kokenut saman pettymyksen.

Tuula , 13.12.2013
Leivonta
Tuula
kysyi 13.12.2013

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei!

  Kiitos kommentistasi.

  Digestive-keksejä voi käyttää myös tällä tavoin uunissa paistamalla, jolloin ne tiivistyvät voin kanssa napakaksi pohjaksi kakulle.

  Pilaantuneen maun kakussa aiheuttaa pilaantunut raaka-aine. Olivatko käyttämäsi kananmunat vanhoja? Entä oliko maapähkinävoi ollut kauan avattuna? Entä tuorejuusto - jos sen kansi on ollut auki, juusto on voinut pilaantua. Myös digestive-keksit voivat saada ikävän maun, jos ne on säilytetty liian lämpimässä tai avatussa pakkauksessa pitkään. Toivottavasti pääset näistä vinkeistä pilaantuneen maun jäljille.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset