KATSOMASI RESEPTIT

Miksi kotiruoka menettää makunsa pakkasessa?

Teen usein ruokaa pakkaseen ja kuljetan sitä sitten työpäivinä evääksi ja lämmitän mikrossa. Tuoreena ruoka on hyvää ja mauksata mutta lyhytkin pakastusaika vie maun. Joskus ruoka ei maistu millekään. Esim. ratatouille on lähes syömäkevotonta pakastuksen jälkeen riippumatta ohjeesta (olen monella eri ohjeella kokeillut). Miten ruoka pitäsi käsitellä ja maustaa, että se maistuisi jollekin vielä parin viikon kuluttua.

Raija , 01.09.2011
Miten ja miksi
Raija
kysyi 01.09.2011

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 08.09.2011

  Vierailija

  Elintarvikehygienian ohjeiden (esim. hygieniakortin oppimateriaalin) mukaan pakasteita ei saa sulattaa huoneenlämmössä, vaan aina jääkaapissa. Sulatus huoneenlämmössä edesauttaa haitallisten mikrobien toimintaa.
  terv. raili

  • Hei Raija!
   Ruokia pakastettaessa on tärkeää, että ne jäähdytetään hyvin ennen pakastimeen laittoa. Lisäksi pakastimen lämpötilan tulee olla vähintään -18 astetta, jotta jäätyminen tapahtuisi mahdollisimman nopeasti. Jos ruoka on lämmintä tai pakastin ei ole tarpeeksi kylmä, herkimmät ja paljon vettä sisältävät elintarvikkeet, kuten tomaatit, vettyvät. Tämän johdosta maku ja rakenne kärsivät. Pakaste on hyvä sulattaa hitaasti esimerkiksi huoneenlämmössä. Näin pakaste ehtii imeä itseensä vettä, jota se on menettänyt pakastuksen aikana. Toivottavasti kokemuksesi pakastetuista ruoista ovat jatkossa parempia!

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset