KATSOMASI RESEPTIT

Menu

Olen järjestämässä illalliskutsuja ystävilleni ja tarvitsisin hieman apua menun suunnittelussa. Voiko alku- ja pääruokana tarjota kalaa/mereneläviä vai aluksi kalaa/mereneläviä ja sitten lihaa? Entä jälkiruoka, kuinka sen pitää "heijastella" pääruoan keveyttä/raskautta. Kevyelle aterialle kevyt jälkiruika ja raskaalle raskas vai kuinka? Olisi kiva saada myös jokin menu-ehdotus..

Joanna , 03.06.2010
Joanna
kysyi 03.06.2010

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Menun suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta kannattaa ottaa huomioon muutama seikka. Sesonki ja illallisen ajankohta tietenkin vaikuttavat, samoin osallistujien määrä.
    Perinteinen menu koostuu yleensä alkujuomasta, kalaisasta alkuruoasta, lihaisasta pääruoasta, mahdollisista juustoista ja jälkiruoasta. Mitään estettä sille, että sekä alku- että pääruoka olisivat molemmat kalaa tai lihaa tai kasviksia ei mielestäni ole. Itse valitsisin raskaan lihaisan pääruoan jälkeen raikkaan, keveän, vaikkapa marjaisan jälkiruoan. Keveä kasvisruoka voidaan puolestaan kruunata raskaammalla esim. suklaisella jälkiruoalla.
    Seuraavassa linkit kesäiseen menuun (tuolla klassisella kaavalla mietitty). Artikkelilinkistä löydät puolestaan keväisen äitienpäivämenun, jossa alkujuomana on raparperi-cosmopolitan, alkuruokana parsakeitto, pääruokana pistaasitäytteiset broilerit mangosalsan kera. Aterian kruunaa suklaapilvikakku kahvin kera.

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset