KATSOMASI RESEPTIT

Marengit tahmeita ja kosteita

Tein ohjeellanne "Jannen jättimarengit" pieniä marenkeja (jätin suklaan ja kookosrasvan pois). Paistoin marenkeja ohjeen mukaisesti yli tunnin 125 astetta. Valkuaisvaahto oli pursotettaessa todella kovaa. Maistoin marenkia uunista ottamisen jälkeen ja maistamani kappaleet olivat kokonaan kuivia myös sisältä. Seuraavana päivänä, kun olin aikeissa purkittaa marengit ne olivat tahmeita ja kosteita. Purkissa olisivat varmasti tarttuneet kaikki toisiinsa kiinni. Mistä kosteus tuli marenkeihin? Imevätkö ne ilmasta kosteutta niin nopeasti (yön aikana)? Vai olivatko ne sittenkin vielä sisältä kosteita ja levisikö kosteus niissä sisältäpäin? Kuinka kauan pieniä marenkaja pitää paistaa, että saa varmasti kuivia jotka voi purkittaa? Vai onko jokin toinen ohje pienille marengeille parempi?

Marengit epäonnistuivat , 12.09.2010
Leivonta
Marengit epäonnistuivat
kysyi 12.09.2010

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Kuulostaa siltä, että olet onnistunut marenkien teossa loistavasti, mutta harmillista, että rapsakka makuelämys jäi lyhytaikaiseksi. Ohje sinänsä on moneen kertaan testattu ja aivan oppikirjojen perusmarenkiohjeen mukainen. Siitä ei siis tarvitse etsiä vikaa.
    Marengit, kuten kauralastutkin, ovat erityisen herkkiä taipumaan ja vettymään ja ilmeisesti viimeaikainen korkea ilmankosteusprosentti ehti tehdä tuhojaan noinkin lyhyessä ajassa. Nyt on ehkä myöhäistä, mutta olisit voinut kokeilla, mitä tapahtuu jos panet ne tahmeat marengit uudestaan uuniin kuivahtamaan ts. kuivattaa ne uudelleen. Miedolla lämmöllä marenkien kohdalla mitään ylikypsentämisen vaaraa ei ole.
    Vastaisuudessa suojaa marengit kosteudelta ja sulje ne mahdollisimman pian uunista tultuaan tiiviiseen lasipurkkiin. Voit sujauttaa purkkiin muutaman huokoisen sokeripalan toimimaan "kosteusimureina".

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset