KATSOMASI RESEPTIT

Laktoosittomat juustot

Hei!
Kaupoissaa ei monesti saa selvää mikä erikoisjuusto on esim. laktoositonta.
Tässä olisikin ideaa teidän esim teidän lehteenne missä listaisitte yli 3kk kypsyneitä juustoja, jotka ovat laktoosittomia, näin voisi mennä kaupaan itse lista kädessä tietäen mitä kannattaa ostaa kaupasta ja onko se vuohenjuustosta tehty juusto nyt ihan varmasti laktoositonta. Suomalaisissa tuotteissa lukee aika selvästi mitkä ovat laktoosittomia, mutta ulkomailta tuoduissa ei. Stockmanilla tiedetään aika hyvin juustoista, mutta esim tavallisessa marketissa kaikki myyjät eivät, joten sellainen oma lista olis tarpeen. Minun kysymys on onko haluomijuusto laktoositonta?

Juustojen ystävä : ) , 30.07.2012
Miten ja miksi
Juustojen ystävä : )
kysyi 30.07.2012

Kommentit (7)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 22.10.2013

  Vierailija

  Olipa tyly vastaus. Eikö listaa voisi sitten päivittää tietyin ajan välein?

  • 10.11.2013

   Vierailija

   Valion juustoissa tarkat selosteet kaikissa, itse vaihdon kaikki juustot Valion juustoihin tämän takia, en ole mainosmielessä liikkeellä. Esim. Lidlin kypsistä juustoista sain pahat oireet, taitavat tehdä emmentaalit eri tavalla;

 • Hei!
  Olet aivan oikeassa siinä, että suomalaiset juustot on merkitty todella hyvin laktoosittomiksi. Kiitos myös ideastasi julkaista lista ulkomaisista laktoosittomista juustoista. Idea on todella hyvä, mutta aika mahdoton toteuttaa. Toki lista olisi käyttökelpoinen hetken aikaa, mutta kauppojen valikoimissa tulee niin usein muutoksia, että jo muutaman hetken päästä lista olisi vanhentunut.
  Halloumijuustoissa on laktoosia jonkin verran. Pirkka-merkkisessä juustossa esimerkiksi 1,4 %.

  • 26.05.2015

   Aatsi

   Olisi todella kiva saada jonkilaninen lista niin silla paasisi hiukan asiaa tuntemattomampikin jyvalle minka kaltaiset juustot omaavat minkakinlaisia ominaisuuksia.

   • 14.10.2015

    hepskukkuu

    Kannattaako mitään vähälaktoosista todella tehdä, ostaako sitä kukaan? Omasta mielestäni juusto on joko laktoositon eli sopiva laktoosi-intoleranssista kärsiville, tai sitten se on tavallinen.

    • 28.12.2015

     Vierailija

     Itse taas siedän laktoosia hieman, joten vähälaktoosiset tuotteet ovat kyllä täällä ainakin käytössä.

     Itse en ole ainakaan bongannut kokonaan laktoositonta halloumia, mutta google kertoo että Fidoksella on vähälaktoosinenn versio. Se menee itsellä ainakin testaukseen, kunhan jostain kaupasta sitä löydän.

   • 06.07.2016

    sirpa helin

    Vaan kun ei halua laktoositonta juustoa. Tavallista on lähes mahdotonta löytää. Metrikaupalla on hyllyissä kyllä laktoosittomia.

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset