KATSOMASI RESEPTIT

Laktoositon valkosuklaa?

Haluaisin tehdä häihin mustikka-valkosuklaakakkua, joka löytyy reseptiarkistostanne. Se on todella hyvää, mutta ongelmana on, että vieraiden joukossa on sellaisia, joille laktoosi ei sovi lainkaan, joten voiko valkosuklaan korvata jollakin? En ainakaan ole törmännyt laktoositoomaan valkosuklaaseen. Muuten laktoosittomia tuotteita on jo melko hyvin saatavilla.

Satu Väntsi
kysyi 01.07.2010

Kommentit (4)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 17.09.2011

  Vierailija

  Tummaa suklaata on saatavilla myös täysin laktoosittomana.

  • 20.09.2011

   Vierailija

   Nykyään on myös tarjolla riisimaitoon tehtyä suklaata (esim. Bonvita), joka on täysin laktoositonta ja sopii mm. gluteenittomaan ja vegaani ruokavalioon. Ei ole kokemusta miten nämä riisimaitoon tehdyt suklaat sopivat leipomiseen.

   • 02.05.2014

    Vierailija

    Nykyäänhän saa täysin maidotontakin tummaa suklaata!

    • Hei Satu!
     Mustikka-valkosuklaakakussamme on vain 60 grammaa rouhittua valkosuklaata. Valkosuklaassa on aika paljon laktoosia, tumma suklaa on puolestaan vähälaktoosista. Jos vieraillesi sopivat vähälaktoosiset tuotteet, sopii tumma suklaa rouhittuna heille. Voit hyvin korvata valkosuklaarouheen myös karkkirouheella (tai manteli/pähkinärouheella). Turkkilainen jogurtti kannattaa korvata laktoosittomalla maitotuotteella esim. ranskankermalla tai kermaviilillä.

     Vastaa

     Uusimmat kysymykset