KATSOMASI RESEPTIT

Laatikot ja kinkku

Voisitteko antaa vielä viime hetken täsmäohjeet kuinka kaupan valmiit laatikot (peruna, porkkana, lanttu) saa tuunattua siten että anopillekin menee täydestä? Entä jos kinkku paistamisen jälkeen maistuu liian suolaiselta? Onko peli menetetty?

Yksi stressi vähemmän kiitos. , 21.12.2011
Yksi stressi vähemmän kiitos.
kysyi 21.12.2011

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Tässä muutama vinkki joululaatikoiden tuunaamiseen!

  Lanttulaatikon muokkaus:

  700 g lanttulaatikkoa

  1 kananmuna

  2 tl siirappia

  1 dl (kevyt)kermaa

  muskottipähkinää, inkivääriä tai neilikkaa maun mukaan

  Sekoita ainekset lanttulaatikon joukkoon ja laita seos uuninkestävään tarjoiluastiaan. Kuumenna uunissa 175 asteessa puolen tunnin ajan.

  Porkkanalaatikon muokkaus:

  Porkkanalaatikon voi myös höystää lanttulaatikon tapaan. Mausteeksi sopii ripaus muskottipähkinää tai valkopippuria. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään, jotta riisit eivät rikkoudu. Hienon mausteisen vivahteen porkkanalaatikkoon saat sekoittamalla kerman joukkoon hieman kanelia ja lisäämällä porkkanalaatikon pinnalle tähtianiksen.

  Perunalaatikon muokkaus:

  Pistele perunalaatikon pintaa haarukalla ja kaada päälle maitoa tai kevytkermaa. Voit lisätä myös muutaman voinokareen. Kuumenna laatikoita uunissa 175 asteessa ilman kantta noin 30 minuuttia.

  Joulukinkun suolaisuus?

  Joulukinkusta voi tulla liian suolainen, jos se on paistettu liian kuumassa uunissa. Nesteet tulevat kinkusta ulos, mutta suola pysyy lihassa. Suolaiselle kinkulle ei valitettavasti ole hyviä pelastuskeinoja. Eräs kertoi liottavansa kinkkusiivuja maidossa ennen tarjollepanoa. Kannattaa huomioida, että kinkun kanssa tarjottavat muut kastikkeet ja lisäkkeet ovat vähäsuolaisempia.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset