KATSOMASI RESEPTIT

Kuinka kauan ruoat säilyvät jääkaapissa?

Mieltäni on vaivannut ruokahävikki, kun ei tiedä mitä uskaltaa syödä ja mitä ei.

Kuinka kauan säilyy avattu nakkipaketti, leikkelepaketti tai juusto jääkapissa? Entä letut, keitot, risotot tms., jos on lihaa tai kasviksia? Entä marjapiirakat?

Olisi kätevä kun tuotteissa lukisi, kuinka kauan mikäkin tuote säilyy avattuna.

Onko vaarallista jos jääkaappi on jäädyttänyt jonkin tuotteen ja se sulaa omia aikojaan? En ole uskaltanut käyttää sitten enää...

Kiitos vastauksesta :)

Raakel , 10.11.2013
Miten ja miksi
Raakel
kysyi 10.11.2013

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 25.03.2014

  Vierailija

  www.kuinka.fi - löytyy nopeet vastaukset tuollaisiin turhanpäiväisiin kysymyksiin

  • Hei!

   Kiitos kysymyksestäsi. Ruokien säilymiseen on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Silti ruokahävikin pienentämiseksi kysymys on aiheellinen.

   Tuotteiden säilymiseen vaikuttaa moni asia. Jos jääkaappilämpötilassa säilytettävät tuotteet ovat jääneet pitkäksi ajaksi huoneenlämpöön, ne pilaantuvat nopeammin. Toinen asia on, jos tuotteita on koskettu käsin: esimerkiksi oliivit pilaantuvat pikavauhtia, jos purkista on otettu vaikka pestyinkin sormin. Samoin käy hillolle, jos joukkoon pääsee vaikkapa leivänmuruja.

   Nakeille, leikkeleille, valmiille ruoille ja leivonnaisille suosittelisin karkeasti muutaman päivän rajaa: tarkkaile silloin ruoan tuoksua ja ulkonäköä. Kypsytetty juusto taas säilyy jääkaapissa pitkäänkin hyvin peitettynä, ja josta kuivan pinnan voi poistaa ennen syömistä.

   Kun pakkaus on avattu, tuotteet on joka tapauksessa syytä käyttää kohtuullisen nopeasti. Hyvän artikkelin ruoan säilyvyydestä löydät täältä: http://www.kuluttajaliitto.fi/teemat/elintarvikkeet_ja_ravitsemus/havikkiviikko/jaakaapilla

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset