KATSOMASI RESEPTIT

Ki­nus­ki­kuor­ru­tuk­sen valmistaminen

Miten onnistun kinuskikuorrutuksessa? Voinko keittää kinuskin laktoosittomasta kermasta?

Hanna , 28.04.2010
Leivonta
Hanna
kysyi 28.04.2010

Kommentit (7)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 18.08.2013

  Vierailija

  Voiko kinuskikastikkeen tehdä vispi kermasta?

  • Kiitos kysymyksestäsi. Voit tehdä kinuskikuorrutuksen tai -kastikkeen vispikermasta. Vaahtoutuvista kasvirasvavalmisteista (esim. Flora vispi) kinuski ei kuitenkaan onnistu.

   • 13.10.2013

    Vierailija

    Riittäkö tuon kokoinen kuortute halkaisijaltaan 26cm koiseen kakkuun.

    • Kiitos kysymyksestäsi, se riittää ainakin omaan makuuni juuri sopivasti.

     • 09.11.2013

      Vierailija

      Voiko sokerina käyttää muscovadoa ?

      • Voit hyvin - kinuski saa ihanan maun, jos puolet tai 2/3 sokerista on muscovadoa. Katso esim. http://www.maku.fi/resepti/kinuski-suolapahkinapalat#axzz2kPRLf412

       • Tuoteasiantuntija Marke Pouttu Valiolta kertoo, että kinuskikuorrutus onnistuu sekä vähälaktoosisesta että laktoosittomasta kermasta. Pääasia on, että käytät kuohu- tai vispikermaa. Kevytkermat ja ruokakermat eivät sovi tarkoitukseen.

        Eri kermoista keitetyissä kinuskeissa on Marke Poutun mukaan pieniä väri- ja rakenne-eroja. Vispikermasta saat leikkautuvan kuorrutuksen, vähälaktoosisista kermoista kauniin punertavan sävyn kinuskiin. Voit käyttää kinuskiin joko fariinisokeria, sokeria tai molempia. Fariinisokeri antaa kinuskiin hyvän aromin ja tumman värin.

        Peruskinuskikuorrutus syntyy näin: Sekoita 2 dl kermaa ja 1 1/2 dl fariinisokeria kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kun kinuski alkaa saostua, tarkkaile sen rakennetta: keittoaika vaihtelee riippuen kerman ja sokerin määrästä ja suhteesta, kattilan laakeudesta ja kiehumisen voimakkuudesta. Kinuskin pitää kiehua koko ajan. Huomaa, että liian kauan tai kovalla lämmöllä keitetystä kinuskista tulee helposti sitkeää. Kun kinuski alkaa sakeutua, pudota pieni tippa kinuskia kakun päälle. Kun pisara jää kuperaksi, kinuski on valmista. Tai pudota tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Valmis kinuski ei liukene veteen. Älä keitä enää. Saat kuorrutuksen kiiltämään lisäämällä siihen nokareen voita. Kaada kinuski heti ohuena nauhana keskelle kakkua. Kuorrutus levittyy itsestään, mutta voit auttaa tarvittaessa veitsellä. Anna kinuskin jähmettyä.

        Vastaa

        Uusimmat kysymykset