KATSOMASI RESEPTIT

Hillosta pais­ton­kes­tä­vää

Mitä pitää laittaa omatekoiseen hilloon, että siitä saadaan paistonkestävää? Tekisin esim. mustikoista, mansikoista, luumusta, omenoista ym. hilloa itse, mutta haluaisin siitä paistonkestävää.

Merja Hakanen , 30.08.2010
Miten ja miksi
Merja Hakanen
kysyi 30.08.2010

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 16.09.2010

  Vierailija

  Ainakin ihan hillosokeripussin ohjeen mukaan tehty kotoinen omenasose on kestänyt hyvin esim. pikkupullien täytteenä. Saattaa riippua tietysti omenalajikkeesta ja kypsyysasteesta kuinka kiinteää hillosta tulee, voi myös jättää ohjeessa mainitun veden lisäämättä. Olen höyryttänyt omenat mehumaijan marjaosassa, tällöin omenoista valuu mehua tietenkin mehuosaan ja soseesta tulee automaattisesti kiinteämpää.

  • Hei Merja!

   Nyt täytyy todeta, että meistä kukaan ei ole kokeillut itse paistonkestävän hillon valmistusta. Toivottavasti saamme tähän paljon kommentteja sellaisilta hillon valmistajilta, jotka ovat sitä itse kokeilleet esim. tarkempia määriä ainesosista.

   Seuraavassa kaksi vinkkiä, joita kannattaa kokeilla. Lisää hilloon perunajauhoja tai nosta hillon kuiva-ainepitoisuus yli 60 %:iin sokeria lisäämällä. Näin saat hillosta paistonkestävää.

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset