KATSOMASI RESEPTIT

Hehkuviinin säilyvyys

Mietin, kuinka mahtaa säilyä kotitekoinen Hehkuviini (Glühwein)..? Onnistuuko esimerkiksi tehdä lahjaksi etukäteen, vaatii varmaan ainakin olla kylmässä?

Sanna , 27.11.2013
Juomat
Sanna
kysyi 27.11.2013

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Sanna!

  Kiitos kysymyksestäsi. Parhaiten glögi säilyy, kun keität siitä tiivisteen, säilytät jääkaapissa, laimennat ja kuumennat tarvittaessa.

  Ohessa mainio vaalea glögitiiviste, joka kokemuksen mukaan säilyy monia viikkoja.

  Voit toki vaihtaa omenamehun tilalle mustaherukkamehun/punaviinin, lisätä haluamiasi mausteita ja keittää, kuten alla ohjeessa neuvotaan. Tiiviste on sitten helppo laimentaa joko mehulla tai punaviinillä (Glühwein) ja kuumentaa tarjolle.

  Ohesta löydät myös Glühweinin ohjeen. Oikein ihanaa joulunaikaa!

  Vaniljainen omenaglögitiiviste6 annosta

  10 dl omenatäysmehua (tuorepuristettu)1 1/2 dl sokeria1 kpl vaniljatankoa3 tähtianista 1/2 tl mustapippuria (kokonaisia)

  Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi ja kaada tiiviste pulloon. Voit sujauttaa myös tähtianikset pulloon lisämakua antamaan.

  Laimenna tiiviste vedellä (1:1). Kuumenna glögi höyryäväksi. Lorauta halutessasi joukkoon calvadosia. Tarjoile kuivattujen omenapalojen ja cashewpähkinöiden kanssa. Glögitiiviste säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset