KATSOMASI RESEPTIT

Graavilohi

Onko suolaamani kala vielä pelastettavissa?
Ostin lohifilettä. Laitois siihen sokeria ja karkeaa merisuolaa. ja sitten pakettiin vuorokaudeksi. Sen jälkeen oli tarkoitus poistaa pinnasta ylimääräinen suola, jota ei kuitenkaan pinnassa näkynyt.
Kuivasin talouspaperilla ja laitoin pakkaseen. Tällöin maku ei mielestäni ollut kovinkaan suolainen enemmänkin mauton.

Kokeilija , 19.12.2016
Kokeilija
kysyi 19.12.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei,

  Kiitokset kysymyksestäsi. Siitä ei kuitenkaan käynyt ilmi, kuinka paljon suolaa olet käyttänyt ja minkä painoinen lohifilee oli. Saitillamme olevassa graavilohen perusohjeessa kilon painoiselle lohifileelle lisätään 2 rkl sormisuolaa / karkeaa suolaa ja 1 rkl sokeria.
  http://www.maku.fi/reseptit/graavilohi-0

  Kysymyksesi perusteella lohi on todellakin imaissut suolan mutta omaan makuaistiin kannattaa luottaa. Jos kala olisi ollut liian suolainen, sen olisi kyllä maistanut.

  Ongelmaksi muodostuu nyt se, että graavikala on laitettu pakastimeen. Sulaessa suola irrottaa nesteet kalasta ja rakenne kärsii. Pakastamista käytetään esimerkiksi riimilihan valmistuksessa. Graavikala sen sijaan maustuu jääkaapissa.

  Neuvoisin tekemään suosiolla uuden satsin graavikalaa vaikkapa tuolla edellä olevalla ohjeellamme. Maustuminen vie 1-2 vuorokautta, joten sen ehtii vielä tehdä.

  Pakastimessa olevan lohen voi hyödyntää vaikkapa lohikiusauksessa tai uunikalana.

  Herkullista jouluaikaa!

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset