KATSOMASI RESEPTIT

Gluteeniton pi­par­kak­ku­tai­ki­na kovattui jääkaapissa?

Heippa!

Kyselisin sellaista ku maanantaipäivällä gluteenittoman pikkuleipätaikinan (hamanin korvia varten) ja laitoin sen jääkaappiin. Mun piti leipoa ne illalla mutta kävi niin että jouduin sairaalan päivystykseen ja nyt vasta yöllä kotona. Kurkkasin taikinaa ni oli aikasta kova vaikka sinne laittaessa oli ihan joustavaa. Mietin että voiko sitä vielä nyt tiistaina leipoa ja pehmittää esim. huoneenlämmössä tai mikrossa miedolla vai onko rasva jotenkin muuttanut muotoaan haitallisesti? Kiiiitos paljon!

Memmuska , 07.03.2017
Memmuska
kysyi 07.03.2017

Kommentit (2)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Memmuska,

  Kiitokset kysymyksestäsi! Piparkakkutaikina kovettuu jääkaapissa, se kuuluu ihan luonnostaan piparkakkutaikinaan.

  Mikrossa en lähtisi taikinaa lämmittämään vaan sen sijaan ottaisin taikinan vaikka tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.

  Taikinan kauliminen kannattaa aloittaa kun taikina on hieman pehmennyt mutta on vielä melko kovaa. Silloin siitä saa otettua siististi kuvioita.

  Hyviä leivontahetkiä!

  • 07.03.2017

   Memmuska

   Kiitos paljon rohkaisusta. Kyllä se ihan leipoutui lämmetessään ja pysyivät korvatkin suht kasassa :D
   Toki tuo gluteeniton jauhoseos kakkuihin ja pikkuleipiin olikin hyvin maissipitoista joten tarttuu aika lailla kitalakeen syödessä vaikka maku olikin iha hyvä. Tein vielää kuivakakun samaan syssyyn niin vaikka ihan ok näkönen niin tuoksahtaa aika kuivalta ja näyttääkin, laitoin 3 dl jauhoseosta ja 1dl perunajauhoja...Mietin että voisikohan sitä kostuttaa mehulla...esim juuri ennen tarjoilua tai sitten jo ennen pakastamista hmmm...lauantai-illalla olis tarkoitus tarjota. Onpas hyvä tämmöinen sivusto :)

   Vastaa

   Uusimmat kysymykset