KATSOMASI RESEPTIT

gluteeniton maustekakku

Hei! Tein gluteenittoman maustekakun, johon tuli mm. gluteeniton jauhoseos, kermaviili, kardemummaa, muna, sokeri ja voi.. Olen pari aikaisempaa kertaa tehnyt ja kakku ollut erinomainen, mutta nyt kakku hajoaa ikävästi leikatessa. Mitä ihmettä tapahtuu, vaikka olen tehnyt ihan samoin joka kerta???
Raija

raija saarikoski , 01.10.2016
raija saarikoski
kysyi 01.10.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Hei Raija!

    Kiitos kysymyksestäsi. Joskus leivonnassa tulee tällaisia ikäviä yllätyksiä. Ne voivat johtua esimerkiksi jonkun ainesosan muutoksista. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on eroja siinä, miten ne sitovat muita aineksia, samoin kananmunien koko voi vaikuttaa kakun koostumukseen. Jos paistoaika on venähtänyt hieman tavallista pidemmäksi, silläkin voi olla osuutta asiaan. Gluteenittomalla jauhoseoksella leipoessa pitkä paistoaika aiheuttaa tavallista helpommin kuivan rakenteen.

    Jos kuitenkin olet tehnyt kakun ihan samoista aineksista kuin aiemmin, tulee mieleen että kakusta on epähuomiossa jäänyt yksi muna tai jauhodesi puuttumaan. Minulle käy ainakin usein niin, kun leivon rennosti läpikotaisin tuttuja leivonnaisia :)

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset