KATSOMASI RESEPTIT

Etikkakurkut

Olen esittänyt alla olevan kysymyksen reseptin yhteydessä mutten ole saanut vastausta. Voisiko toimitus ystävällisesti vastata? Harmittaa koko ämpärillisen meneminen pilalle.

"Hei
Tein kurkkuja tällä ohjeella syyskuussa. Ämpäriä olen säilyttänyt kylmässä kellarissa. Tänään maistoin kurkkuja ja pettymys oli suuri kun yhtä lukuun ottamatta kaikki kurkut ovat tavallaan "kuivuneet" ryppyisiksi, vähän niin kuin rusinoiksi. Mitä tein väärin vai onko ohjeessa jotakin vikaa? Vai mistä tämä ilmiö johtuu, kurkkulajikkeesta, säilytyksestä, etikan määrästä tms? Maku oli kyllä ok, mutta paljon ei ole syötävää jäljellä ja sekin vähä on ryppyistä ja kuivunutta."

Pilalle meni , 25.11.2011
Miten ja miksi
Pilalle meni
kysyi 25.11.2011

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei!
  Kiitos viestistäsi. Olen pahoillani, että vastaus on viipynyt. Tosi harmillista, että suuritöinen kurkku-urakkasi päättyi pettymykseen.
  On vaikea sanoa tarkkaan, mikä hommassa on mennyt pieleen. Kyseessä on perusohje kurkkujen säilöntään. Jotta kurkkujen ryppyyntymiseen pystyisi vastaamaan tarkasti, täytyisi tietää raaka-aineiden laatu, hygienia ja mikrobiologiset olosuhteet ja säilytys, siis esinmerkiksi kellarin tarkka lämpötila. Maun puolesta etikkaa, suolaa tai sokeriakaan ei voi lisätä hillittömiä määriä. Voi olla että viime kesän- ja syyskauden älyttömän lämpimät säät ovat vaikuttaneet kasvuun, säilöntäpäivään ym.
  Säilönnäsä nopeat jäähdytykset ja puhtaat astiat ovat erittäin tärkeitä onnistumisen kannalta.
  Kaikki on arvailua, mutta toivon, että tämä kokeumus ei vie intoasi säilöä jatkossa. Aina joskus tulee pettymyksiä. Ensi kerralla paremmalla onnella!

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset