KATSOMASI RESEPTIT

Erottuva taikina

Hei!

Kun lisään sokeri-voi-vaahtoon kananmunan, taikina leikkaantuu todella usein hiutaleiseksi mössöksi. Miten erottumisen voisi estää tai voiko taikinan vielä pelastaa?
Kiitos upeista ja innostavista resepteistä! :)

Kia , 18.11.2016
Kia
kysyi 18.11.2016

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
  • Hei Kia!

    Kiitos kysymyksestäsi ja kivasta palautteesta :)

    Voi-sokerivaahto juoksettuu tosiaan helposti, kun siihen lisätään munat. Näin käy varsinkin silloin, kun ainekset ovat keskenään eri lämpöisiä. Paras lopputulos syntyy huoneenlämpöisellä rasvalla ja kananmunilla.

    Juoksettumisen voi estää lisäämällä vatkaamisvaiheessa pari ruokalusikallista jauhoja taikinaan varatusta jauhomäärästä. Kokeile tätä ensi kerralla - vaikkapa ensimmäisen ja toisen kananmunan lisäämisen välissä. Pieni jauhomäärä sitoo massaa ja saa vaahdon pysymään, vaikka ainekset olisivat eri lämpöisiäkin.

    Vastaa

    Uusimmat kysymykset