Kokeile ruokakassipalvelua nyt -20 € Raaka-aineet ja reseptit kotiovelle alk. 42 € Käytä etu

Epäonnistuneet macaronit

Resepti macaroneille ei ole oikein. Leivoin heti tänään, kun halusin kokeilla. Ei tullut sellaisia kun piti. Taikina jäi raa´aksi eikä irronneet pelliltä. Ohjetta kun luin niin siinä ei käsketä laittaa mitenkään tomusokeria puoliksi taikinaan. Todella harmillista. Kokeiletteko nämä ohjeet ennenkuin julkaisette lehden.

Aiju , 12.10.2012
Leivonta
Aiju
kysyi 12.10.2012

Kommentit (9)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • 16.10.2012

  Vierailija

  Olen tehnyt macaroneja jo monta vuotta ja lukiessani lehdessä olevaa reseptiä päästin ilkikurisen naurahduksen: jos joku onnistuu tällä reseptillä niin syön pursottimeni.

  Itse kypsytän valkuaisia 3-5 päivää jääkaapissa ennen leipomista. Leipomispäivänä otan valkuaiset vähintään tuntia ennen huoneenlämpöön. Mielestäni tämä on yksi kriittisimmistä vaiheista, jotta macaronien rakenne muodostuu oikeaksi. Ilman kypsyttämistä macaronit voivat toki onnistua, mutta leivoksen rakenne ja suutuntuma on hieman erilainen. Valkuaisten rakenne muuttuu hieman kypsyttämisen aikana, macaronien valmistuksen kannalta tärkeintä on, että ne kuivuvat hieman. Valkuaisten sekaan heitän hyppysellisen sokeria (ja vaahdon muodostuessa 2 ruokalusikallista kokonaisuudessaan), sillä se auttaa vaahdon kovettumisessa. Valmiiseen valkuaisvaahtoon lisään elintarvikevärin, jonka ehdottomasti tulee olla jauhomaista. Nestemäinen elintarvikeväri nesteyttää vaahtoa liikaa. Elintarvikeväri on hyvä sekoittaa valkuaisvaahtoon, jotta macaronien värityksestä tulee tasaista. Valkuaisvaahtoon lisään hyvin sekoitetun manteli-tomusokeri-seoksen siivilöiden. Pursotuksen jälkeen macaronien on tärkeää seisoa uunipellillä 20-40 minuuttia, jotta leivosten kuori muodostuu. Uunissaoloaika vaihtelee hieman uunista, mutta se on noin 12-16 minuuttia. Ja usein leivokset voivat jäädä tahmeiksi ja siksi ne tulisi irrottaa vasta kun ovat kunnolla jäähtyneitä. Tällä ohjeella olen itse joka kerta onnistunut!

  • Kiitos palautteestasi. Siitä innostuneena tein vielä kerran macaronit (5. onnistunut leivontakertani) lehdessä julkaistulla ohjeella. Ne onnistuivat mainiosti.

   Macaronien ohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin. Maku-lehdessä julkaistun ohjeen tarkoituksena on olla sellainen, että leivokset onnistuvat kotikeittiössä ilman ylenmääräistä aikaa ja vaivannäköä.

   Suosittelen kokeilemaan Vadelmamacaronien ohjetta, se sisältää mm. mainitsemasi jauhemaisen elintarvikevärin käytön ja pohjien seisotusajan ennen paistamista.

   Terveisin
   Emilia

   • 02.11.2012

    vierailija

    Voiko valmiit macaronit pakastaa täytettynä? Entä ilman täytettä? Mikä on paras säilytystapa ja kauanko säilyvät? Kiitos jos voitte vastata nopeasti, olisi tarkoitus viikonloppuna testata.

    • Kiitos kysymyksestäsi. Macaronien pohjat säilyvät parhaiten tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä, mutta kovin pitkä säilytys tekee hallaa niiden murean maukkaalle rakenteelle. Viimeksi kokeillessani viikko oli jo liikaa, rakenne ja maku kärsivät selvästi.
     Täytetyt macaronit säilyvät rakenteeltaan hyvinä ainakin päivästä kahteen tiiviisti pakattuina. (Jos täyte on hilloa kuten ohjeessa, voit säilyttää ne joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa).
     Näiden pakastamista en valitettavasti ole kokeillut. Teolliset macaronit säilytetään pakasteessa, joten voisi kuvitella sen onnistuvan. Täytyy ottaa seuraavaksi kokeiluun!
     Hyviä leivontahetkiä,
     t. Emilia

     • 04.11.2012

      Vierailija 3

      Omasta mielestäni macaronit kannatta tarjoilla leipomista seuraavana päivänä. Leipomisen jälkeen ne on hyvä laittaa jääkaappiin; itselläni on niitä varten rasia, jossa on pienen pienet reiät molemmin puolin ja macaronit kostuvat juuri sopivasti yön aikana. Olen tehnyt monta kertaa ja tämä on ainakin minulla toiminut :) Macaronit ovat Ranskassa aina hiukan viileässä, tärkeintä on kuitenkin etteivät ne pääse kuivumaan koska ne eivät marenkeja.

      • 06.11.2012

       Vierailija

       Macaronit suosittelen säilyttämään jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Jos säilyttää huoneenlämmössä niin ne alkavat kuivumaan, jota macaroneille ei saisi tapahtua, koska niiden kuuluu olla keskeltä tahmeita.
       Macaronit voi vallan mainiosti myös pakastaa!! Ne voi pakastaa täytettynä tai ilman täytettä. Itse olen tehnyt tuhansia macaroneja, joten jotain tietoa jo näistä on. :)

       t. Ansku

       • 13.11.2012

        Vierailija

        Minä valmistin kaksi kertaa tällä ohjeella ja olin ekaa kertaa tekemässä macaroneja. Molemmilla kerroilla onnistui suht hyvin. Ekalla kerralla ongelmana oli pursotus, eli vääränlaisella suuttimella en onnistunut saamaan tasaisia pyörylöitä ja taikina oli vähän liian paksua, kun en punninnut aineita tarkkaan. Tokalla kerralla tein tarkemmat punnitukset ja pursotin suoraan pursotinpussiin tehdystä aukosta (ei suutinta), niin tuli jo tosi hyvät - maku molemmilla kerroilla hyvä. Kiitos ohjeesta!

        • Hei Aiju!
         Kiitos palautteestasi. Pahoittelen macaronien epäonnistumista.
         Kokeilemme kaikki lehdessä julkaistavat reseptit, tarvittaessa useampaan kertaan (kyseinen ohje neljästi, joista viimeisin on lehdessä julkaistu).
         Ohjeessa kehotetaan sekoittamaan puolet tomusokerista mantelijauhojen kanssa, ja lisäämään jäljelle jäänyt tomusokeri vatkaamisvaiheessa. Mantelijauho-tomusokeriseos sekoitetaan joukkoon tämän jälkeen, ilman vatkainta.
         Hyviä leivontahetkiä toivoen

         • 03.05.2016

          sallukka

          Säilytin kerran macaronsit täytettyinä jääkaapissa ja ne olivat ihan kostuneet ja menneet mössöksi. En tiedä johtuko täytteestä vai mistä. En ole sen jälkeen tehnyt kun en tiedä missä niitä säilyttäisi jos ei heti tarjoa. Voiko ne pakastaa täytteen kanssa vai ilman?

          Vastaa

          Uusimmat kysymykset