KATSOMASI RESEPTIT

Cashew pähkinät

Mitä varten pyydetään välttämään cashew pähkinöitä? Mitä vikaa niissä on?

Hillervo , 09.02.2017
Hillervo
kysyi 09.02.2017

Kommentit (1)

JÄRJESTÄ:
Uusimmat
Vanhimmat
 • Hei Hillervo,

  Kiitokset kysymyksestäsi. Viittaat ilmeisesti kysymykselläsi uusimmassa numerossamme (Maku 1/2017) olleeseen ravitsemusjuttuun, jossa kerrotaan FODMAP-hiilihydraateista. Herkkävatsaisten kehotetaan tässä jutussa välttämään cashewpähkinöitä.

  Jos ei ole erityisen herkkävatsainen, cashewpähkinöitä ei tarvitse välttää. Pikemminkin pähkinöiden käyttöä suositellaan ja ne ovat osa uusimpia suomalaisia ravitsemussuosituksiakin.

  Cashewpähkinöitä suositellaan etenkin kasvisruokavaliota noudattaville ja maitoa välttäville, sillä pähkinöistä saa kalsiumia, proteiinia, B-vitamiinia ja hyvälaatuista pehmeää rasvaa.

  Pähkinöiden liiallista käyttöä on hyvä välttää. Ravitsemussuosituksissa niitä suositellaan pientä kourallista päivässä. Pähkinöiden sisältämä rasva on hyvälaatuista pehmeää rasvaa mutta kokonaisrasvapitoisuus on pähikinöissä korkea. Ja siten ne sisältävät runsaasti energiaa (cashewpähkinöissä n. 600 kcal/100 g).

  Ekologisesta näkökulmasta katsottuna pähkinät kuuluvat sellaisiin raaka-aineisiin, joiden tuottaminen ja kuljettaminen kuluttaa luonnonvaroja. Joten niiden käyttö kannattaa pitää kohtuullisena.

  Muuten cashewpähkinöitä voi todella suositella monipuolisen ravinnon täydentäjänä. Paahdettuina ne antavat salaatteihin ja ruokalajeihin ihanaa rapeutta ja puruvastusta. Pieni pähkinäpussi on myös mainio retkieväs tai välipala.

  Vastaa

  Uusimmat kysymykset