Viimeinen viinisuositus

Mie romahan! On tullut aika jättää hyvästit ja nostaa malja viimeiselle viinisuositukselle. Siitä on vierähtänyt jo tovi kun ensimmäinen viinisuositusvideo ilmestyi Maku.fi -sivuille elokuussa 2010.

 

Mie romahan! On tullut aika jättää hyvästit ja nostaa malja viimeiselle viinisuositukselle. Siitä on vierähtänyt jo tovi kun ensimmäinen viinisuositusvideo ilmestyi Maku.fi -sivuille elokuussa 2010. Tässä on tullut jokunen viinipullo juotua ja muutama olutkin. Tahdon kiittää kovasti kaikkia viinisieppoja, jotka ovat seuranneet tätä pienen pientä videoblogia. Voitte jatkossa seurata viiniseikkailujani interwebin ihmeellisessä maailmassa seuraavissa osoitteissa. Adjö!

http://www.facebook.com/ilkkasiren

http://www.instagram.com/ilkka_siren

http://www.twitter.com/ilkka_siren

 

Alko: Maitén Reserva Cabernet Sauvignon 2012 9,98 €

Tältä haisee Nirvana

Tykkäätkö kenties tummasta suklaasta, jossa on korkea kaakaopitoisuus? Noh, sinua lykästi sillä tämä Dow's Nirvana -portviini on suunniteltu räjäyttämään tajuntasi.

 

 

Tykkäätkö kenties tummasta suklaasta, jossa on korkea kaakaopitoisuus? Noh, sinua lykästi sillä tämä Dow's Nirvana -portviini on suunniteltu räjäyttämään tajuntasi kun sen yhdistää tumman suklaan kanssa. Joten käy nappaamassa tämä pullo, sitten suklaapuodista hyvää nami-namii ja vietä loppu päivä nirvanassa eli segiksissä. Hyvää viikonloppua!

Alko: Dow's Nirvana Reserve Port 17,99 €

 

Afterwork-olut

"It takes a lot of beer to make a good wine." Näin kuuluu tunnettu sanonta viinimaailmassa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että pitää paikkansa.

 

"It takes a lot of beer to make a good wine." Näin kuuluu tunnettu sanonta viinimaailmassa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että pitää paikkansa. Missään maailmassa ei kuluteta niin paljon olutta kuin viinitiloilla sadonkorjuuaikaan. Okei, voi olla että hiukan liioittelen, mutta pointti on se että olut maistuu ja hyvä niin. Tässä onkin oiva pilsneri nautittavaksi työpäivän päätteeksi.

 

Alko: Polestar Pilsner 4,02 €

Tipallinen tammikuu alkakoon!

Uutiset väittävät, että loppuviikosta pohjoisella pallonpuoliskolla esiintyy voimakkaita revontulia. Jee!

 

Uutiset väittävät, että loppuviikosta pohjoisella pallonpuoliskolla esiintyy voimakkaita revontulia. Jee! Mehän ei niitä tietenkään nähdä, koska täysin kirkasta taivasta Suomessa ei ole näkynyt sitten lokakuun. Mutta jos juot kolme pulloa tätä viiniä, niin voit ainakin väittää nähneesi revontulia. Kippis!

 

Alko: Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 10,32 €

 

 

Uudenvuoden kuohuviini

Vuosi on vierähtänyt (taas) hurjaa vauhtia. Siis aivan mielettömän nopeasti! Nyt on aika vinkata hyvät kuohuvat uudeksivuodeksi.

 

Vuosi on vierähtänyt (taas) hurjaa vauhtia. Siis aivan mielettömän nopeasti! Tuntuu siltä kun ei olisi mitään kerennyt tekemään vuoden aikana, mutta kun tarkemmin asiaa ajattelen, niin onhan tässä tullut tehtyä vaikka mitä. Matkapäiviä kerääntyi tänäkin vuonna mukavasti. Kävin ensimmäistä kertaa Chilessä ja pelkästään Portugaliin tuli matkustettua neljä kertaa. Ensi vuonna on luvassa lisää jännittäviä matkoja, mutta nyt on aika rauhoittua ja ladata patterit. Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta!

 

Alko:

Duval-Leroy Cuvée Paris Brut 41 €

Muut kuohuvat:

Codorníu Clásico Sec 8,98 €

Rotari Rosé Brut 14,50 €

Joulu on taas!

Kyllä se näin on nähtävä, että joulu tehnyt comebackin. Tänä vuonna ylensyöntiin vastalääkettä haetaan Portugalin Douro-laaksosta.

 

Kyllä se näin on nähtävä, että joulu tehnyt comebackin. Tänä vuonna ylensyöntiin vastalääkettä haetaan Portugalin Douro-laaksosta. Katso kommentit jouluvinkusta videolta. Tuosta alta löytyy myös muutama extrasuositus joulupöytään. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille viinitontuille!

Alko: Crasto Douro 11,98 €

Muut joulujuomat:

Aecht Schlenkerla Eiche 4,99 € (olut)

St Feuillien Cuvée de Noël 4,20 € (olut)

Spy Valley Riesling 13,99 € (valkoviini)

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 14,99 € (punaviini)

Dow's Colheita 2002 29,90 € (portviini)

Coteaux Bourguignons

Pikkusen pinottia pitää miehen tiellä. Tällä kertaa maistellaan mainio pinot noir -viini Burgundista.

 

Pikkusen pinottia pitää miehen tiellä. Tällä kertaa maistellaan mainio pinot noir viini -Burgundista. Kuulemma hyvää Burgundin viiniä ei saa alle 10 euron, mutta nähtävästi pari euroa yli taikarajan löytyy jo erittäin miellyttävää viiniä. Hyvä juotavuus eikä hullumpi hinta, kantsii kokeilla!

 

Alko: Antonin Rodet Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2011 12,90 €

Colheita 2002

On turhaa laitella eri viinityylejä paremmuusjärjestykseen, mutta jos olisi aivan pakko valita, niin portviini olisi kyllä mun listan kärkisijoilla.

 

On turhaa laitella eri viinityylejä paremmuusjärjestykseen, mutta jos olisi aivan pakko valita niin portviini olisi kyllä mun listan kärkisijoilla. Tässä onkin hurmaava ja nuorekas colheita, mikä toimii loistavasti sellaisenaan tai vaikkapa juustojen kanssa.

Alko: Dow's Colheita Single Harvest Tawny Port 2002 29,90 €

 

 

Pikkujouluviini

Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee. Pikkujoulusesonki puskee päälle ja on aika suositella viiniä tähän juhlien juhlaan.

 

Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee. Pikkujoulusesonki puskee päälle ja on aika suositella viiniä tähän juhlien juhlaan. Ainoa kriteeri pikkujouluviinille on, että sen pitää mahtua kurkusta alas, muuten sillä ei ole väliä onko se punainen, valkoinen tai jotain siitä välistä. Tässä onkin huokea ja helposti lähestyttävä punaviini Kaliforniasta kaikille janoisille tontuille. Katso kommentit viinistä videolta. Hyvää viikonloppua!

Alko: Bearflag 8,49 €

 

Chiliglögi

Tänään keitetään satsi tulista chiliglögiä. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin, ettei talvi ala ikinä, niin on syytä varautua tuleviin kylmiin säihin opettelemalla chiliglögin teko.

 

Tänään keitetään satsi tulista chiliglögiä. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin, ettei talvi ala ikinä, niin on syytä varautua tuleviin kylmiin säihin opettelemalla chiliglögin teko. Tapoja on varmasti monia, mutta tässä on ehkä yksinkertaisin resepti ja oma suosikkini. Katso ohjeet videolta!

Alko: Blossa Vinglögg 7,49 € 

Vina Maipo Cabernet Sauvignon 6,98 €

 

Costa Brava

Tässä hiukan tunnelmia viimeiseltä Espanjan reissulta. Pyörin Costa Bravan alueella noin viikon verran päässäni vain yksi missio: syö ja juo.

 

Tässä hiukan tunnelmia viimeiseltä Espanjan reissulta. Pyörin Costa Bravan alueella noin viikon verran päässäni vain yksi missio: syö ja juo. Kävin muun muassa maailman parhaassa ravintolassa, El Celler de Can Rocassa, lisää siitä kokemuksesta voit lukea täältä. Mahtava reissu oli ja suosittelenkin lämpimästi Barcelonaan matkustavia myös käymään tällä alueella.

 

Näytä lisää