IMG_4714 (2).JPG

 

IMG_4717.JPG

 

Mikä olisikaan parempi tapa muistaa ystävää kuin tehdä jotain herkullista itse. Kokosin teille muutamia hempeänpuoleisia ehdotuksia. Ensimmäisenä vaaleanpunainen mansikkajuustokakku. Näin talvisaikaan kun tuoreita mansikoita on hiukan hankala saada, voi toki käyttää pakastemansikoita. Sulata mansikat huoneenlämmössä tai pienellä teholla mikrossa ja valuta ylimääräiset nesteet pois ennen muussaammista, jotta seoksesta ei tule liian nestemäistä. Koristeena voi käyttää pikkusydämiä tai isompia sokerimassasta muotilla otettuja sydämiä. 

 

147.JPG

 

158.JPG

 

Kun ensimmäistä kertaa maistoin ruusuhilloa, olin aivan myyty. Miten johonkin hilloon voikin saalistaa sellaisen kesän tunnun. Näissä luomu tryffeleissä ruusuhillo toimii vallan mainiosti ja antaa persoonallisen maun. Jos et kuitenkaan saa ruusuhilloa mistään tähän hätään, korvaa se jollain muulla hillolla, josta pidät. Vadelmahillokin sopii tähän oikein mainiosti. Tryffelit kauniiseen pussiin ja seuraksi itsetehty kortti, voiko paljon ihanampaa ystävänpäivän lahjaa olla. Tryffelien valmistus on helppoa ja ohje löytyy täältä.

 

IMG_5749.JPG

 

Tämä paksupohjainen juustokakku on ihan parasta. Pohjan voi helposti muuntaa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta tai mantelijauhojen sekä perunajauhon yhdistelmää ja hillon makua voi vaihtaa omien mieltymysten mukaan vaikkapa vadelmaiseksi. Kutsu ystävä päiväkahville ja yllätä itsetehdyllä juustokakulla tai ilahduta sitä omaa rakasta pienellä perjantaiherkulla. 

 

IMG_5917 (2) – kopio.JPG

 

Jos koko viikon joutuu juoksemaan paikasta toiseen, eikä paljon ole aikaa leipoa, osta jotain valmista ja tee itse nopea booli. Malja ystävyydelle parhaassa seurassa kruunaa kiireisen viikon ja saa ystävän tuntemaan itsensä tärkeäksi. Tämä booli ei jätä ketään kylmäksi ja tuo mansikkaisen tuulahduksen keskelle talvea. Ohjeen löydät täältä.

 

115 (3).JPG

 

Muffinssit ovat näppärä ystävänpäiväleivonnainen, sillä koristelutapoja on vaikka kuinka paljon. Tässä on suklaiset muffinssit, jotka on päällystetty kermalla notkistetulla mascarponella. Mielestäni yksi parhaista kuorrutteista ja sopii täydellisesti suklaan kanssa. Kuorrutteen päälle on tehty sokerimassasta piparimuotilla otettuja kukkasia, joihin on pistelty pienet reiät ja lisätty sydänmuotilla otetut vaaleanpunaiset pienet sydämet. Ohje löytyy tästä. Vielä olisi yksi hyvä muffinssiohje, mutta se taitaa tulla seuraavaan postaukseen. Vaikka ystävänpäivä pitäisi olla joka päivä, on sitä kiva viettää kerran vuodessa vähän runsaammin ja silloin saa kyllä olla hiukan tavallista hempeämpi.