Leivo isälle mehevä kakku, jossa maistuvat sekä tumma että valkoinen suklaa.

006.JPG

 

Kokonaan viljattomien tuotteiden tekemisessä on omat haasteensa ja välillä se perunajauhoista tehty kääretorttulevy täytteineen ei vaan iske. Tämä onkin resepti, jota käytän usein, kun haluan pyöreän kakun, jossa täytekerrokset. Jos haluaa korkean kakun, jossa on kolme kerrosta, pitää tehdä 15cm vuoassa, jos taas matalamman on 20cm vuoka hyvä. Jos ei ole tarkoituksena päällystää koko kakkua täytteellä, saa mukavaa ilmettä laittamalla voidellun kakkuvuoan reunoille mantelilastuja. Täytettä voi siis vuoan koosta riippuen laittaa yhteen tai useampaan väliin ja sillä saa kakun myös nätisti päällystettyä, jolloin muistuttaa enempi täytekakkua. Tällainen rento versio sopii mielestäni kuitenkin hyvin isänpäiväkakuksi. Jos isä on pähkinöiden ystävä, voi kakun päälle koota rennosti kasan lempipähkinöitä, jotka sopivat mainiosti suklaisen kakun kanssa. Koristelu sujuu siis varsin nopeasti. Pähkinät voi korvata vaikka vihreillä ja värillisillä marmeladikuulan puolikkailla ja muilla marmeladikarkeilla. Kettukarkkisiivutkin sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Karkeilla koristelu onnistuu hyvin myös lapsilta.