IMG_9296.JPG

 

Hianoo kun sää äiti ostit sen toisen kinkun, totesi poju tänään ja ihmekös tuo, sillä meillä on syöty nyhtöpossuherkkuja jo useampana päivänä. Kuuden ja puolen kilon luuton juhlakinkku maksoi joulun jälkeen 18 euroa ja sitä tuntuu riittävän. Yllättävän paljon saa erilaisia variaatioita, eikä ole hiukkaakaan sellainen mitta täynnä possua olotila. Jos pakastin olisi isompi, olisin voinut ostaa jemmaan yhden kinkun. Jos vielä omistaa leivinuunin ja kypsentää kinkun siellä, ei tarvitse edes pitää uunia päällä tuntitolkulla, sillä ylikypsän kinkun paistamiseen menee hervottoman kauan.

 

Nopeasti valmistuva ja nopeasti pöydältä katoava herkku on nyhtöpossunachot. Maustoin possun BBQ-kastikkeella jossa viskin maku, mutta mikä tahansa käy. Pohjalle tortilla sipsit ja sitten liha, silputtua sipulia, kermaan sulatettua cheddarjuustoa, kuorrutteeksi mozzarellaraastetta ja uunista oton jälkeen päälle kurkkua ja valkosipulikastiketta, voi hyvänen aika että on hyvää. Tässä voi käyttää myös valmiiksi tehtyä kaupan nyhtöpossua, jos ei jaksa tehdä alusta asti itse. Annos ei ole kovin iso ja tässä on noin 1/3 pussillista sipsejä, joten jos teet ison pellillisen tee kaksin- tai kolmenkertaisena.

 

IMG_9303.JPG

 

IMG_9322.JPG