IMG_0104.JPG

 

Tässä pari nopeaa lautaselle sopivaa värikästä vihannesjuttua, jotka varmasti ovat jo entuudestaan tuttuja, mutta muistin virkistämiseksi laitan tähän. Kesäkurpitsasipsit valmistuvat tosi nopeasti uunissa ja mitä pidempään niitä uunissa pitää, sitä rapeampia niistä tulee. Itse tosin otan pois uunista jo siinä vaiheessa, kun ovat vielä sopivan pehmeitä. Kesäkurpitsa siivutetaan ja laitetaan palat leivinpaperin päälle pellille. Päälle ripotellaan hiukan suolaa, mustaapippuria sekä hiukan korppujauhoja myös maissijauhot käy, jos tekee gluteenittomana, päällimmäiseksi raastetaan parmesaania. Siivuja paistetaan 180 asteessa niin kauan, että lopputulos on mieluinen. Minulle riittää se 15-20 minuuttia. 

 

IMG_0088.JPG

 

Yksinkertainen vihannespaistos sisältää sipulin, pari valkosipulin kynttä murskattuna, punaisen paprikan, vihreän paprikan sekä kourallisen luumutomaattia. Silputut sipulit paistellaan rasvassa ja lisätään muut ainekset silputtuna, paistellaan miedolla lämmöllä sopivan pehmeäksi ja lisätään joukkoon hiukan tuoretta silputtua basilikaa ja ripaus suolaa. On niin parasta.