IMG_4381 (2).JPG

 

Niin kauan grillataan, kun ei ole kelit pakkasen puolella. Siksipä tässä vielä muutama grillivinkki, tosin tätä maustekastiketta voi käyttää myös talvella yhtä hyvin ja ribsit saa loistavasti valmistettua myös tavallisessa uunissa tai leivinuunissa. Kastike sopii myös porsaan kyljysten maustamiseen, tosin siihen riittää puoletkin tästä annoksesta. Määrä on siis aika iso, joten osan voi laittaa jääkaappiin odottelemaan seuraavaa kertaa. Säilyvyydestä en osaa sen enempää sanoa, sillä meillä on käytetty kastike aina viikon kuluessa.

 

Ideana on pilkkoa inkivääri, valkosipuli, sipuli sekä chili ja karamellisoida ne. Tämän jälkeen lisätään se perinteinen cola ja ketsuppi, omenaviinietikka sekä muut härpäkkeet ja annetaan kastikkeen muhia parikymmentä minuuttia. Valmis kastike sitten vaan ribsien tai kyljysten päälle ja uuniin. 

 

IMG_4372.JPG

 

IMG_4385.JPG

 

Grillinyytit on maailman helpon tapa huolehtia siitä, että kaikki mahdolliset jääkaapin antimet tulevat varmasti käytettyä loppuun. Keitetyt perunanloput paloiksi ja joukkoon hiukan pekonia, sipulia, valkosipulia sekä viherpippurikoskenlaskijaa, niin ja ripaus suolaa ja mustaapippuria. Tai kukkakaaligratiinin jämät yhdistettynä kesäkurpitsaan ja paistettuihin herkkusieniin folion sisään nyytiksi ja grilliin lämpenemään. Mainio yhdistelmä on myös tomaatti, kesäkurpitsa, feta, tuore basilika sekä sipuli. 

 

037 (2).JPG