Onko sima vielä tekemättä? Äläpä murehdi, vadelmasima valmistuu huomiseksi, on makoisan vadelmainen ja vähemmän hiivainen kuin tavallinen versio.

img_5133.jpg

IMG_8793.JPG

 

Tämä vadelmasima on ehdottomasti meidän perheen suosikki ja mikä parasta tätä väriä ei helposti päihitä millään ja väri siis ihan vaan vadelmasta. Aamusella kun aloittaa siman teon voi seuraavana päivänä jo herkkua nautiskella. Tarvikkeetkin minimaaliset, sillä vesi vaan keitetään isossa kattilassa ja joukkoon lisätään sokeri ja vadelmat, kiehautuksen jälkeen hiukan jäähdytellään ja lisätään hiiva, sitten keitoksen sopii olla huoneenlämmössä puoli vuorokautta. Lopuksi sima pulloihin ja jääkaappiin ja yön yli oltuaan onkin jo valmis nautittavaksi. 

 

IMG_8773.JPG