IMG_2393 – kopio.JPG

 

Pannacotta on yksi talven ihanimmista jälkiruuista. Tässä sille on kaveriksi tehty kerros tyrniglögistä, mutta mikä muu tahansa glögi kelpaa ihan yhtä hyvin. Tee helppo ja vaivaton jälkiruoka ajoissa valmiiksi ja nauti h-hetkellä. TYRNIGLÖGINEN PANNACOTTA.

 

IMG_1867 – kopio.JPG

 

Pistämättömän ihana yhdistelmä on voitaikina yhdistettynä savulohitahnaan ja katkarapuihin. Juju tässä piilee siinä, että voitaikina paistetaan kahden pellin välissä, joloin se jää sopivan litteäksi. Levyn päälle voi tehdä myös oman suosikkitahnan, jos merellinen versio ei miellytä. Laita täyte levyn päälle vasta juuri ennen tarjoilua, niin pohja pysyy ihanan rapsakkana. SUUSSASULAVA PIKKUSUOLAINEN. Muistathan saman version punajuuritäytteellä tuoreen timjamin, punasipulin ja homejuuston kera. Suorastaan pistämätön yhdistelmä. PUNAJUURISET HERKKUPALAT.

 

IMG_3737.JPG

 

Mikä olisikaan mukavampi uuden vuoden harkku kuin perinteinen tortilla. Täytteitä voi tehdä useampia, joista voi sitten valita oman suosikkinsa. Tässä on kanaa ja pekonia höystetty sopivilla kasviksilla, fetalla ja kunnon kastikkeella. NÄPPÄRÄT JA TÄYTTÄVÄT TORTILLAT.

 

IMG_3838.JPG

 

Ja vielä maailman yksinkertaisin jälkiruoka tai muuten vaan herkku. Sekoitetaan purkillinen mascarponea ja purkillinen vatkattua kermaa keskenään, puristetaan sekaan hiukan sitruunaa ja lisätään reilusti mustikoita sekä sopivasti sokeria. Ei tästä paljon maut parane.

 

IMG_9386.JPG

 

Toffeekakku maistuu uuden vuoden juhlinnan tuoksinassa. Käytä tähän omat toffeesuosikit tai ne jotka jäivät joululta yli. Meillä ei valitettavasti ole sellaista ongelmaa. Nopea koristelu erivärisistä suklaista, jotka on sulatettu ja levitetty leivinpaperille ja lohkottu. Tämäkin on helppo tehdä edellisenä päivänä odotelemaan juhlahetkeä. TOFFEEJUUSTOKAKKU.