IMG_8021.JPG

 

Mausteinen mehevä porkkanakakku sopii hyvin suklaan kanssa, testattu on. Tosin en tiedä voiko tähän aikaan vuodesta mitään syödä ilman suklaata, sitä kun oli juuri tummana kanafileidenkin päällä. Sopii ruokaan kuin ruokaan. Porkkanakakku on niitä leivonnaisia, jonka menekki meillä on taattu. Säilyy myös kivasti suklaakuoren alla ja mehevöityy vaan hiukan vanhetessaan. Koska taikinaa on aika paljon ja haluan korkean kakun, niin teen tämän aina kahteen samankokoiseen vuokaan. Nousee hyvin ja paistoaika on hiukan lyhyempi ja mehevyys säilyy paremmin. Voi toki laittaa yhteen isompaankin vuokaan, mutta sitten pitää olla vuoan reunoilla korkeutta tarpeeksi. Kannattaa myös olla tikun kanssa kärppänä, etteivät pohjat ole yhtään liian kauaa uunissa, säilyvät mehevämpänä. Kakun koristeleminen on tähän vuodenaikaan varsin helppoa, kun kaupat tursuavat erilaisia joulukoristeita. Suklaisia hahmoja on jos jonkinlaisia ja juhlavia ripoteltavia koristeitakin löytyy takuulla jokaiseen makuun. 

 

IMG_8006.JPG

 

IMG_8018.JPG