IMG_5828 – kopio.JPG

 

Kaupallinen yhteistyö: Arla

 

IMG_5818.JPG

 

Nyt on sellainen tuote markkinoilla, että sukat pyörii jalassa nimittäin Arlan Lempi hapatettu kerma. Muistatte varmaan millainen smetanan ja ranskankerman himoitsija olen ja tällaista hapankermaa olen tosissani kaivannut ja varsinkin laktoosittomana, sillä vatsaparkani ei paljon laktoosia siedä. Lempi hapatettua kermaa onkin meillä käytetty ahkerasti moneen eri tekeleeseen, sen löytää kaupan hyllyltä helposti pikkuruisesta maitotölkin näköisestä purkista, joka sisältää 2 dl hapankermaa, tarkempia tuotetietoja löydät täältä

 

IMG_5843.JPG

 

IMG_5810.JPG

 

Muutin perinteistä hapankermakakkuohjetta hiukan syksyisemmäksi maustamalla kakkua kanelilla, ruskealla sokerilla ja pekaanipähkinärouheella, ei mitään ihmeellistä mutta juuri tarpeesi tuomaan syksyä kakkuun. Hapankerma tekee täyteläisen ja mukavan maun. Kakku on myös sopivan kostea, kunhan muistaa ettei pidä sitä yhtään ylimääräistä uunissa. Heti pois uunista, kun tikku on taikinaton. 

 

IMG_5795.JPG

 

IMG_5898.JPG

 

Varsin ihanan sekoituksen saa vatkaamalla purkin hapankermaa vaahdoksi ja purkin vispikermaa vaahdoksi. Nämä kun sekoittelee yhteen, lisää hiukkasen ruskeaa sokeria ja paljon lempimarjoja tulee tosi mainio yhdistelmä. Onko jotain parempaa kuin happaman ja makean liitto, tätä syö siis ihan sinänsä välipalana. Aavistuksen hapan kuorrute sopii loistavasti myös kahvikakkujen päälle. Tämä hapankermakakku on kuorrutettu juurikin hapankerman ja vispikerman yhdistelmällä ja koristeltu sitten tuoreilla luumuilla, karhunvadelmilla sekä pähkinärouheella. Voin vaan kuvitella miten hyvältä maistuu vispattu hapankerma suolaisen piirakan kanssa, sitä pitää ehdottomasti koittaa tulevana viikonloppuna.

 

IMG_5875.JPG

 

IMG_5857.JPG

 

Arlan Lempi-sarja on suosikkini monestakin syystä ja tärkein on ehkä se, että pyrin välttämään väri- ja lisäaineita viimeiseen saakka. Tuotteet onkin tehty mahdollisimman luonnonmukaisesti ja hapatetussa kermassakin on vain puhdasta suomalaista kermaa, johon on lisätty hapatetta. Sama ideologia toistuu kaikissa Lempi-tuotteissa, lempisarjaani siis. Hapatus muuten tekee kermasta hiukan paksumpaa mitä tavallinen vispikerma ja sitä on kiva lorautella ihan sinänsä keittojen joukkoon, miltä kuulostaisi paahdettu kukkakaalikeitto cheddarilla ja Lempi hapankermavaahdolla tai kantarellikeitto timjamilla ja lorauksella Lempi hapankermaa. Aivan, nyt jääkaapille, nälkäisenä ei saisi kirjoitella edes blogia kaupassa käymisestä puhumattakaan.

 

IMG_5852.JPG

 

IMG_5882.JPG