IMG_5704.JPG

 

Mikä ihme siinä on, että suurin osa tuntemistani miehistä ei pidä kukkakaalista, sehän on niin herkku aines varsinkin paahdettuna. Niinpä yhdistin paahdetut kukkakaalit gratiiniin, joka on paljon helpompi tehdä kuin ensikuulemalta luulisi. Kukkakaalinuput kieputellaan oliiviöljyssä ja suolassa sekä mustapippurissa ja laitetaan laakeaan vatiin. Iso teemakulho on oivallinen, kun reunat ovat tarpeeksi korkeat. Tähän gratiiniin kannattaa muuten valita useampaa lajiketta, jos mahdollista, niin saa vähän erilaista makua. Kukkakaalinuput paahdetaan parissasadassa asteessa niin, että ne saavat hiukan väriä ja sitten vasta lisätään kerma, johon on sekoitettu parmesaaniraaste ja rosmariini. Rosmariini sopii minusta kukkakaalin pariksi täydellisesti. Päälle laitoin vielä isosta mozzarellapallosta siivuja ja sitten koko komeus uuniin siksi aikaa, että gratiini saa kauniin värin. Tykkäsin siitä, että kukkakaaleista ei tule tälla tavalla ikävän vetisiä plissakoita ja paahdettu maku sopii myös gratiiniin mainiosti. Kaikessa hässäkässä valmis tuotos jäi vallan kuvaamatta, mutta suosittelen testaamaan. Ja mikä parasta, tämä versio on gluteeniton.

 

IMG_5689.JPG

 

IMG_5723.JPG