IMG_9324 – kopio.JPG

 

Houkuttaako luumut torin tarjonnassa tai kaupan hyllyllä vai onko pihassasi oma luumupuu? Nyt niitä ainakin on. Tein jälleen luumupiirakan luotto-ohjeella ja hyvää tuli. Mehevät luumut sopivat kyllä hyvin piirakkaan ja rommista saa niihin hiukan lisämaustetta. Tällä kertaa laitoin tuollaista maustettua rommia, joka sopi presiis mainiosti tähän hommaan. Tämä pohjan ohje on mielestäni yksi parhaita, ei tarvitse kaivaa sitä vatkainta esiin, vaan sulatettuun voihin sekoitellaan muut ainekset ja sitten vaan taikina vuokaan. Taikinaa on myös sen verran runsaasti, että vuokaan levittäminen käy näpsäkästi ja jos vuoka on halkaisjaltaan hiukan pienempi, voi osasta taikinaa tehdä kuvioita pinnalle. Piirakka on kaunis myös ilman kuvioita.

 

009 (1).JPG

 

Jostain kumman syystä meille aina johkaantuu kaikenlaisia herkkuja ja viikonloppuna sain korillisen luumuja. Nämä olivat sellaista herkkua, ettei jäljellä ole yhtään. Jos käyttää oman luumupuun luumuja piirakkaan, kannattaa laittaa hiukan enemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan, sillä näiden koko on huomattavasti pienempi kuin kaupan luumujen. Kannattaa kerätä pientä vitamiinipaukkua vielä talven varalle, sillä illat uhkaavasti pimenevät ja talvi tulla jollottaa. Ja hei koittakaapa myös Uuran rommiluumupiirakkaa, sitäkin on meillä useasti tehty ja on hyvää.

 

IMG_6062.JPG

 

IMG_6080.JPG