115 (2).JPG

 

Kyllä se suolainen aamiainen vaan on jotain, mutta on se äiti myös makean tarjottavan ansainnut. Tämä tuhdin suklainen herkkupala tehdään vuokaan ja leikataan sopiviksi paloiksi, pienelläkin palalla lähtee varmasti makeannälkä. Koristeluun sopii sokerimassaruusut tai vaikka mascarponekuorrutus ja tilkka sitruunatahnaa. Ja jälleen kannattaa olla tarkkana, ettei pidä leivospohjaa liian kauan uunissa, heti siis pois, kun tikkuun ei enää jää taikinaa kiinni. Nämä on myös helppo valmistaa gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Valmista pohjat lauantaina, koristele sunnuntaiaamuna, kyllä äiti tykkää.

 

Olen tehnyt tätä samaa suklaapalaa myös kookoksisena ja vaihtanut fariinisokerin kookossokeriin ja puolet jauhoista kookosjauhoihin. Tällainen versio sopii tietenkin kookoksen ystävälle, mutta koska niitä ei meiltä montaa löydy niin yleensä tulee tehtyä tämä perusversio, mikä kelpaa ihan jokaiselle. 

 

068.JPG

 

050.JPG

 

047.JPG

 

IMG_6726.JPG