IMG_4575.JPG

 

Tässä kohtaa siis muistuttaisin vielä kaakaon ihmeitä tekevästä vaikutuksesta stressin poistajana. Aloitetaanpa vaikka siitä, että kaakaopuun tieteellinen nimi Theobroma tarkoittaa jumalten ruokaa, siinä on siis oltava jotain varsin erityislaatuista. Suklaan historia on perinteikäs ja sitä on pitkään käytetty nautinto- sekä lääkeaineena. Suklaa tunnetaan edelleen rakkausruokana, joka herättää intohimoja ja se näkyy myös käänteisesti, sillä suuri osa varsinkin naisista tuntee himoa myös suklaata kohtaan. Suklaan myönteiset terveysvaikutukset on todettu kiistattomasti useissa eri tutkimuksissa. Fyysisten vaikutusten ohella suklaan on todettu vaikuttavan positiivisesti mieleen, sillä se lisää mielihyvähormonien tuotantoa. Selätämme siis talvimasennuksen syömällä suklaata. Kaiken kukkuraksi tutkimuksien mukaan suklaa on hyväksi sydämen ja verisuonten terveydelle, tähän haluan ainakin minä uskoa. Ei myöskään unohdeta suklaan sisältämää sinkkiä, magnesiumia ja kuparia. Luotan myös siihen, että parhaat tulokset suklaasta painonhallinnan välineenä saavutetaan syömällä suklaata säännöllisesti, satunnaiset makupalat eivät siis riitä. Kannattaa toki kiinnittää huomiota myös suklaan laatuun, tummempi ompi parempi. Suomalaiset syövät suklaata keskimärin 7kg/henkilö vuoden mittaan, minä olen tästä selvästi positiivinen poikkeus. Ei taida ihan tuplatkaan riittää. 

 

IMG_4250.JPG