IMG_5233.JPG

 

Juustokakut kupissa olivat tämän kesän ehdottomat suosikit. Tässä tulee ohje sitruunaiseen juustokakkuun, jossa ei ole liivatetta. Itse en pidä liivatteen käytöstä. Sen lisäksi, että se on aavistuksen haasteellista käyttää, se tekee usein juustokakut ikävän kiinteiksi. Niinpä olen tehnyt paljon sellaisia versioita, joissa suklaa kovettaa kakun tai sitten juustokakku tehdään kuppeihin kuten tässä, jolloin täyte pysyy ihanan pehmeänä. Ja mikä parasta tekeminen käy tosi sutjakkaasti.

 

Pohjalla on keksimuruja, täyte sekoitetaan ja pursotetaan kippoihin tai kuppeihin ja itsetehty hillo kruunaa herkun. Pursotinta käytän siksi, että varsinkin niissä läpinäkyvissä kipoissa täyte ei näytä hyvältä, jos se on lusikoitu kippoon, pursottimella tulee siistimpää jälkeä. Pursottimella saa myös keskustan kivasti koholle. Materiaalit kannattaa valita tarkoin, sillä halpistuotteilla tulee myös halpa maku. Kunnon kerma ja Philadelphia yhdessä tekevät tästä herkusta vastustamattoman. 

 

Raparperihillo valmistuu nopeasti hillosokerin kanssa, mutta olen myös välillä tehnyt paksumman raparperikiisselin juustokakkujen päälle. Perunajauhoa vaan hiukan enemmän, että on vähän tuhdimpaa. Raparperi sopii hyvin sitruunan kanssa, eikä tulos ole silti yhtään liian kirpeä pikemminkin raikas.

 

IMG_5237.JPG