IMG_6378.JPG

 

Nyt sitä taas saa nimittäin perunamuusia. Viime kerralla perunakauppiaalla oli vielä kesäperunaa, eikä se muusi niistä oikein onnistu, mutta nyt oli komeita isoja talviperunoita, joista tulee nopeasti herkullinen muusi. Lainapoika oli viime viikonloppuna taas meillä ja hänen herkkunsa ja toiveruokansa on perunamuusi. Tällä kertaa tehtiin sipulinen versio, eikä sipulit paljon menoa haitanneet päinvastoin. Muusin kanssa maistui valkosipuliset lihapullat, joita upposi herrasväkeen monta kymmentä kipaletta.

 

Sipulimuusiin tarvitset normaalit perunamuusin ainekset reilusti perunaa ja muutama porkkana sekä kolme sipulia ja iso kourallinen ruohosipulia. Laita tavalliset sipulit muutamana lohkona kiehumaan perunoiden ja porkkanoiden kanssa, pehmiävät mukavasti ja muussaa pehmenneet sipulit perunoiden joukkoon. Lisää valmiin muusin joukkoon kourallinen silputtua ruohosipulia. Itse käytän sähkövatkainta muusin tekoon ja olen sen tavan oppinut kotoa. Anoppi hoitaa muusinteon perinteisesti puisella puunuijalla. Mikähän sen hieno nimi mahtaa olla?

 

IMG_6382.JPG

 

Makoisan vihreän muusin saa lisäämällä perunoiden joukkoon pinaattia: Kevään vihreä perunamuusi.

 

IMG_9957.JPG

 

Jos muusia jää yli, niin käypä katsomassa miten siitä saa herkullisen ruuan: Perunamuusin uusi elämä.

 

IMG_0684.JPG