IMG_8075.JPG

 

Hei, se on taas se aika vuodesta, kun pitäisi syödä reilusti porkkanaa kauniin rusketuksen aikaansaamiseksi. Joten nyt on vähintäänkin hyvä syy tehdä porkkanapiirakkaa. Toiset käyttävät porkkanan tilalla valmista kaupan porkkanasosetta, mutta tässä versiossa on ihan porkkanaraastetta.

 

Kaupassa kysyttiin parasta porkkanakakun päällistä ja lupasin kaivaa ohjeen vanhasta blogista tänne. Olen tykästynyt tähän versioon useastakin syystä. Ensinnäkin pohja ei ole liian paksu ja se on mukavan mehevä appelsiinimehun ansiosta. Tärkeää tietysti on, ettei pohjaa paista yhtään liikaa, vaan heti kun se on tikun kanssa testattu kypsäksi, otetaan levy uunista pois. Toisekseen tässä on kuorrutetta tarpeeksi ja se on ihanan ilmavaa sekä helppo levittää. Koska kuorrute sisältää voita, se myös jähmettyy kylmässä sen verran, että palaset on helppo leikata. 

 

Jos haluaa tehdä oikein porkkanaleivoksia, voi valmiin piirakkalevyn leikata kahtia ja laittaa täytettä toiselle puoliskolle ja toisen puoliskon päälle. Loppu täyte levitetään päälle ja koristellaan. Ja porkkanakakun saa ottamalla ohjeesta puolet ja paistamalla taikinan kakkuvuoassa. Täytettä pariin kerrokseen väliin ja päälle tai koko kakun voi kuorruttaa kuorrutteella.