IMG_0179.JPG

 

Fannin & Kanelin Tiina teki juuri joku aika takaisin sahramirisottoa, ruokaa joka saa hyvälle tuulelle ja suupielet hymyyn varsinkin näin kevätaikaan. Ja tämähän on se Italia-fanien ikuinen suosikki. Meillä sitä tehdään yleensä savustetun kinkun ja maissin sekä ruohosipulin kera, mutta samalla tekniikalla. Kanalientä lisäillään pikkuhiljaa, eikä keitosta unohdeta hellalle, vaan tarkkaillaan tulosta niin että se olisi mahdollisimman pehmeä, mutta kuitenkin risottomaisen napakka. Siinä sitä onkin opettelemista. Valkoviini käy muuten yhtä hyvin kuin kuiva omenasiiderikin, mutta tapana on ollut laittaa sitä omenasiideriä, sillä se omenainen vivahde sopii kyllä tähän hyvin. 

 

Sahrami on mausteena varsin hienostunut ja tuo risottoon sekä moneen muuhun ruokaan ihan uudenlaisen piirteen. Kuivakakuista saa kauniin keltaisia kuten pullastakin, ja tämä on ihanin aines hedelmien värjäämiseen ja maustamiseen. Sahramissa keitetty lämmin hedelmäsalaatti on todellinen herkku. Annos keväisen iloista risottoa, pehmeää maalaisleipää ja lasi hyvää valkoviiniä, niin makuaisti kiittää. Ja hei, jotain väriä myös sinne työpaikan lounaspöytään, tämä kun on varsin helppo eväs. 

 

IMG_0174.JPG

IMG_0184.JPG