IMG_2485.JPG

 

IMG_2438.JPG

 

En malttaisi millään odotella pääsiäistä ja kesää, niin paljon on huisin kivoja juttuja taas tiedossa, tämä kesän odotus taitaa näkyä myös keltaisen värin hekumointina. Tässä siis vielä muistutukseksi pari keväistä sahramilla maustettua ja värjättyä hedelmäreseptiä eli toscakuorruttella hunnutetut SAHRAMIOMENAT ja SIIDERIPÄÄRYNÄT vaahterasiirappivaahdon kera. Molemmat sopivat paremmin kuin hyvin keväisen ruokapöydän jälkkäriksi. 

 

Olen myös koristellut pääsiäisenä kakkuja sahramilla värjätyillä hedelmillä, kun se ainainen persikka ei ole suurinta herkkuani. Sekä omena että päärynä värjäytyvät tosi hienosti ja siivutuksen voi valita mieleisekseen. Kannattaa huomioida, että kokonaisena sahramiliemessä keitetyt hedelmät eivät värjäydy sisältä saakka, joten kannattaa leikata kakunpäälliskoristeet paksuiksi siivuiksi ja pitää liemessä vain sen verran, että värjäytyvät. Kuvitelkaapa mielessänne sahramilla värjätty kakkutaikina, nakukakku, joka on koristeltu erilaisilla hohtavan keltaisilla hedelmillä. Taidanpa toteuttaa sellaisen pääsiäisen aikaan. 

 

IMG_5328.JPG

 

IMG_5251.JPG