IMG_3953.JPG

 

Kun kerran viikonloppuna oli aikaa, oli pakko kehitellä gluteeniton Runebergin torttu, tosin tästä tulikin kakku. Yleensä en juuri syö mitään leivonnaisia, koska terveydellisistä syistä ruokavalioni on varsin rajoittunut, mutta nyt leivoin toista kertaa tänä vuonna ihan itseäni varten. Olen kerran aikaisemminkin kehitellyt gluteenitonta Runebergin kakku -versiota, mutta siitä tuli liian kuiva ja nyt olinkin varsin onnellinen, kun tästä kakusta tuli ihanan mehevä ja pehmeä.

 

Mielestäni gluteeniton versio on silloin onnistunut hyvin, kun se maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin tavallinen. Ja tietysti silloin, kun sitä syö koko perhe hyvällä halulla. Siinäpä sitten onkin aina päänvaivaa, kun en voi käyttää gluteenitonta jauhoseostakaan, eipä ainakaan tule suunnittelu ja leipominen tylsäksi. Tätä kakkua voi siis ihan yhtä hyvin tehdä kelle tahansa, maku on varsin ihanan mantelinen ja aavistuksen tuo suklaakeksimurujenkin maku siellä maistuu.  Samasta taikinasta voi halutessaan toki tehdä torttuja vaikkapa muffinssivuokiin. Kakkulautanen oli tyhjä tasan kaksi tuntia sen jälkeen, kun kakku oli valmistunut ja osa väestä oli moottoripyörämessuilla, joten hyvää oli.

 

IMG_3968.JPG

 

Tässä vielä muistin piristämiseksi pari muutakin Runebergin herkkua. Tämä kakku on hiukan isompi ja perinteisemmän makuinen kuin tuo gluteeniton ja leivottu sydänkakkumuottiin. Koristeeksi on tehty sokerimassasta pieniä kukkia, joiden keskelle on painettu helmi. Ohje on vanhassa blogissa, jonne pääsee tästä.

 

009 (2).JPG

 

Ja tässä vielä se perinteinen Runebergin torttu -ohje, jota olen vuosikausia käyttänyt. Välillä on tehty oikein virallisen näköisiä torttuja, mutta useimmiten vaan näitä muffinssivuokiin tehtyjä, sillä se on niin yksinkertaista. Ohje löytyy tästä. Nyt sitten vaan suunnittelemaan sopivaa Runebergin herkkua ja voi sentään tätä helmikuuta kun on koko kuukausi pelkkää herkkua laskiasipullista ja ystävänpäivästä lähtien.

 

IMG_1619.JPG