IMG_3953.JPG

 

Tänään oli koulussa ollut levystä leikeltyjä Runebergin torttuja ja sellaisia poju haluaa kokeilla, joten viikonloppuna kokeilemme. Ajattelin testata tällä gluteenittomalla taikinalla voideltuun ja leivinpaperilla voideltuun vuokaan, raportoin sitten miten onnistui.

 

Gluteenitonta Runebergin kakkua yksi tai vaikka kaksi palaa, kiitos. Muistathan ottaa kakun ajoissa uunista, ettei pääse kuivumaan ja kostuttaminen tekee kakusta vielä mehevämmän. Käytä vaikka appelsiinimehua jos perinteiset kostutukset eivät maistu.

 

IMG_1619.JPG

 

Söpöset Runebergin tortut vuokiin leivottuna. Näppärää sekä tehdä että syödä. Ohje löytyy täältä.

 

009 (2).JPG

 

Ja sydämenmallista Runebergin kakkua, jonka voi koristella sokerimassakukilla tai ihan perinteisesti sokerikuorrutteella. Ja muistathan vierailla Runebergin museossa Porvoossa piipahtaessasi, sillä museon piha ja miljöö ovat varsin ihastuttavat sisätiloista puhumattakaan.

 

217.JPG

 

203.JPG