IMG_1099.JPG

 

Ukon uusi marenkisuosikki on makoisat marengit -versio, jossa allaolevaan ohjeeseen on lisätty 1 dl hasselpähkinärouhetta sekä 2 dl riisimuroja. Tulee mukavan rapsakat marengit. Tein tästä massasta marenkeja, tosin niitä ei voi riisimurojen takia pursottaa, vaan pitää lusikalla tehdä sopivia kekoja leivinpaperille. Tästä saa myös hyvin marenkinkakun pohjat. Kakkulautasella voi piirrellä leivinpaperille ympyrät 2kpl/paperi yhteensä 4 kpl ja täyttää ne marenkimassalla. Kuivattaminenkin onnistuu melkein samassa ajassa kuin yksittäisillä marengeilla varsinkin kun jättää vielä yön yli sammutettuun uuniin ja luukun hiukan raolleen. 

 

Marenkikakku on sellainen vekkuli, ettei sitä sovi säilytellä jääkaapissa kovin kauaa. Marenki sulaa ja parhaimmillaan tämä herkku onkin juuri täytettynä. Tässä kakussa oli täytteenä kermavaahtoa ja mascarponea sekä säilykemangoa. Päällä mantelilastuja, kermavaahtoa ja ananaskirsikoita.

 

IMG_1074.JPG

 

IMG_8313.JPG