IMG_2516 – kopio.JPG

 

Mikä on sinun raparperiherkkusi? Mehevää piirakkaa ei tietysti voita mikään, mutta jos haluaa nauttia raparperista koko talven, niin kannattaa tehdä raparperihilloketta, johon tulee myös mansikkaa. Aivan pistämätön yhdistelmä, sillä mansikka tuo juuri sopivasti pehmeyttä ja makeutta makuun. Tämä on oivallinen hillo ihan vaikka täytekakun väliin. 

 

Maku-lehden mehevä raparperipiirakka löytyy täältä. Taitaa olla yksi suosituimpia ohjeita tällä hetkellä, eikä ihme. Piirakka on todellakin ihanan mehevää, testattu on. Lisää hyviä raparperinkäyttöohjeita löytyy täältä. Kannattaa laittaa kaikki raparperit hyötykäyttöön ja säilöä loput talvea varten. 

 

Meillä syödään raparperiaikaan myös raparperikiisseliä perinteiseen äidin tyyliin. Ruisleivän muruja paistetaan pannulla kiisselin päälle ja kermavaahtoa pitää tietysti olla. Meillä tuo ohje maidon juomisesta raparperin kanssa on mennyt vähän liiankin hyvin perille, sillä kiisselin kanssa juodaan litratolkulla maitoa. Tänne niin sopisi pari lehmää pihaan.