IMG_0775.JPG

 

Lähestulkoon aina odotan, että voi taas ehdottaa pizzapäivän pitämistä, sillä teemme aina pizzoja yhdessä. Teen pohjia valmiiksi ja täytevaihtoehtoja kasataan pöydälle, siitä sitten jokainen valkkailee omat lempitäytteensä. Yhdessä tekemisen riemu on se mitä itse eniten odotan, eikä niinkään se valmis pizza. Tosin hyvät tuoksut ovat myös herkulliset ja usein teemme niin monta versiota, että riittää vielä seuraavaksikin päiväksi naposteltavaa. 

 

Pizzavariaatioita on varmasti yhtä paljon kuin tekijöitäkin ja nyt viimeksi teimme sipulipizzaa, johon laitoimme reilusti balsamicosipulia, hiukan purjoa ja reilusti sinihomejuustoa. Pohjalle tuli ensin alla oleva pizzakastike. Nopean pizzakastikkeen saa myös sekoittamalla purkilliseen smetanaa muutaman lusikallisen sweet chili -kastiketta. Reilusti kastiketta pohjalle,  balsamicosipulit ja purjot päälle, lempimausteet ja sitten sinihomejuustomurut ja vielä hiukan mozzarellaraastetta. Koska pohja on ohut (katso alta pizzataikinan ohje) riittää nopea käynti kuumassa uunissa. 

 

IMG_0788.JPG

IMG_0798.JPG