IMG_1033.JPG

 

Täytyy kyllä myöntää, että oli aikas haikea olo, kun reilu pari viikkoa sitten hain viimeisen tomaatit kasvihuoneesta. Se tietää sitä pimeää ja synkkää talvea ja juurikin syksyllä suhtaudun asiaan aina varsin ilottomasti. Nyt on jo taas ihan erilainen olo, kun voi kehitellä jouluhihkua, levitellä jouluvaloja ja sytytellä kynttilöitä. Joulun jälkeen sitten taas on vuorossa puutarhalehtien selailua ja suunnittelua ja kun toukokuu kolahtaa, on aika ryhtyä suunnittelusta tositoimiin. Miten tämä voikin mennä aina näin syklisesti?

Syksyn suosikkiruokiin kuuluu tämä tomaattikeitto, joka on meillä kestosuosikki. Astetta parempi keitto, jota teemme aina vähintään kaksinkertaisen määrän. Pekoni ja valkosipuli maistuvat mukavasti ja timjami antaa kivan lisän. No joo, ei tämä ole mikään laihdutusversio, mutta ei kai kylmillä ilmoilla kuulu ollakaan. Kyytipojaksi hiukan krutonkeja ja ranskankermaa niin maut ovat täydelliset.

Testailin OivaPari -kisan yhteydessä Jacobs Creekin viinejä ja tämä alkoholiton versio löytyy sekä valkoisena että punaisena. Alkoholiton on alkoholitonta varsinkin Ukon mielestä, mutta minusta tämä sopisi hyvin vaikkapa johonkin juomasekoitukseen. Lurautin tätä desin verran myös tuohon tomaattikeittoon, vaikkei sitä ohjeessa luekaan. Näistä tuo punainen oli kuitenkin selvästi parempi. 

 

IMG_1043.JPG