IMG_1026.JPG

 

Nyt pitäisi heitellä kehiin pääsiäisherkut, tosin me vietämme Ukon kanssa pääsiäisen muilla mailla, mutta pojat tarvitsevat mumman kanssa tänne jotain hyvää ruokaa. Kevään parsakausi on alkanut ja sitruunavillitys vaan jatkuu. Nämä todella sitruunaiset kanat maistuvat erinomaisesti parsan kanssa. Alunperin olen tehnyt näitä laittamalla vehnäjauhoja kuten ohjeessakin lukee, mutta viimeksi käytin vehnäjauhon tilalla gluteenittomia korppujauhoja ja hyviä tuli. Kolmeen eri astiaan sekoitellaan ainekset, paljon sitruunaa, parmesaania, valkosipulia, persilijaa ja kanafileet sitten uitetaan hyvin jokaisessa kulhossa. Fileitä paistellaan kymmenisen minuuttia uunissa ja sitten lisätään viereen parsat, jotka voidellaan sitruunaisella valkosipulivoilla ja ripotellaan päälle parmesaania. Fileiden päälle lisätään vielä sitruunaviipaleet makua antamaan. Ihanaa kevätruokaa. 

 

img_6142.jpg

 

Jotkut asiat eivät muutu, vaikka miten yrittäisi keksiä uutta, yksi tällainen on parsa ja pekoni, tämän parempaa ei ole. Leikataan parsoista kovat kannat pois. Laitetaan pekonia tiiviisti parsan ympärille, pannulla kieritellen kypsäksi ja päälle ripaus suolaa sekä mustaapippuria. Tätä ei voita juuri mikään. Parsan hento maku ei mene pannulla paistaessa ihan hukkaan ja rapsakka, rasvainen pekoni sopii parsan kanssa täydellisesti. Mitä tätä sen enempää hehkuttamaan, olet jo varmasti kokeillutkin. Tämä on mainio ehdokas vaikkapa kevään grillibileisiin.

 

img_0999.jpg

 

Pikana ruuat pöytään työpäivän jälkeen kiitos. Päivät senkun venuvat ja kello on useimpina päivinä viisi kun pääsee kotiin ja illallakin pitäisi vielä töitä jatkaa. Ruuan kanssa ei siis viitsi paljoa kikkailla, mutta laatu täytyy säilyttää. Nopeat keväiset salaatit ovat ihania ja joinain päivinä olen vienyt loput töihin eväänä. Parsat on paahdettu uunissa ja ennen paahtamista ne on voideltu sulatetulla voilla, johon on sekoitettu valkosipulimurskaa, mustaapippuria sekä ripaus suolaa. Parsaa ei kannata pitää uunissa liian pitkään, vaan ne ovat parhaimmillaan sellaisina hiukan rapsakoina, jolloin maku pysyy hyvänä. Parsalla on salaatissa kaverina cosmopolitansalaattia, keitettyjä munia ja retiisiä. Kastikkeeksi sopii maustettu kermaviili tai sitten oliiviöljyyn sekoitettu kastike, johon on murskattu muutamia hasselpähkinöitä ja joukkoon on lurautettu hiukan myös viinietikkaa.