IMG_6080.JPG

 

Tuliko pääsiäinen jälleen kerran hiukan liian nopeasti ja tarjottavien suunnittelu jäi viime tippaan? Ei hätää tässä vielä nopea ja hauska pääsiäisen leivos, johon aineetkin löytyvät melko varmasti jo valmiina. Mikäli sokerimassaa ei ole ja pupujen muovaileminen ei kiinnosta, voi koristeeksi laittaa rikottuja pieniä suklaamunia ja tulos on yhtä houkutteleva.

 

Mokkapalat vai masaliisa? Täällä meillä päin masaliisa ja tuttavallisemmin masaliisukka kuten eräs ystävä viime viikolla asian ilmaisi. Onko sinun mokkapalalevysi kuohkea ja pehmeä vai kuiva ja ohut? Tällä ohjeella se ainakin on kuohkea ja paksu. Ohje on ollut jo aikaisemmassa blogissa kuutisen vuotta sitten, joten perinteitä vaalitaan. Tämä on silti aina yhtä käyttökelpoinen ohje joka lähtöön. Koristeita muuttamalla sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olen jo kahdesti tehnyt tästä viljattoman sekä maidottoman version ja maku on oikein hyvä, mutta rakenteessa vielä parantamisen varaa, joten testaillaan, postailen sen heti kun tulos tyydyttää. 

 

Ja nuo puput on tosi helppo tehdä. Pyöritellään valkoisesta sokerimassasta pallo ja siitä erotetaan iso pää, johon muovataan korvat. Sitten alaosasta nypitään neljä uloketta, joista tulee jalat ja kädet. Pari pientä palloa poskiksi, kaksi ihan pientä palluraa napeiksi ja silmiksi. Siinäpä se.